logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówko-zamrażrka Beko CSA24010 mrozi do -30 i rozmraża na przemian

Hase33 26 Cze 2011 19:22 822 1
REKLAMA
  • #1 9652705
    Hase33
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam problem z lodówko- zamrażarką. Moje próby naprawy przyniosły tylko dodatkowe koszty i nie wiem czy coś można jeszcze spróbować. Może ktoś miał podobne problemy i jak z nich wybrnął? Jest to lodówko- zamrażarka Beko i problem polega na tym, że mrozi na maksa do -30 stopni C poczym rozmraża, nawet agregat pracuje, ale temperatura się w zamrażarce podwyższa i gdy osiągnie temperaturę dodatnią znowu zaczyna chyba mrozić i temperatura spada znowu do -30 s. C. Wymieniłem termostat, ale nic to nie dało. Czy to już wina agregatu? Ja osobiście nie sadzę, bo mrozi przecież aż do -30 s.C. W czym szukać wady? Jest podobny temat do takiej samej lodówki Beko CSA24010, ale niewiem czy i w jaki sposób została naprawiona. Czy te modele mają jeszcze jakieś inne czujniki temperatury chłodziarki i zamrażarki, czy tym steruje tylko termostat, który jest w środku chłodziarki?
    Moderowany przez mrhari:

3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

• REKLAMA
  • #2 9652795
    necavi
    Poziom 19  
    Ocena: 57
    Wg. mnie to ewidentna wada układu sterującego zał/wył - czyli termostat nie wyłącza.
REKLAMA