Witam,
Mam problem z 47-mio calowym telewizorem LCD-LED marki LG model 47LW5500:
mniej więcej w okolicach centralnej głównie dolnej części tego telewizora występują wyblaknięcia koloru białego, przez co sam kolor biały jest słabszej jakości (jakby "brudnawy"), w przypadku innych kolorów to te jakby przechodzą w temperaturę barwną na ciepła w tym obszarze.
Jest tak tylko w tej centralnej głównie dolnej części telewizora i jest to spowodowane tym "brudnym odcieniem".
Powłoka matrycy telewizora jest oczywiście czysta.
Czy można naprawić tego typu usterkę, gdzie może być problem, jakie byłyby koszty naprawy takiej usterki
(tak około bo wiadomo że ceny wszędzie są różne)
PS:
w załączniku wysyłam fotografię jak mniej więcej prezentuje się ten wyblakły odcień białego,
to jest fotografia zapożyczona z internetu, nie jest to mój telewizor,
jest to zdjęcie poglądowe,
tak jest mniej więcej w centralnej głównie dolnej części mojego telewizora.
Mam problem z 47-mio calowym telewizorem LCD-LED marki LG model 47LW5500:
mniej więcej w okolicach centralnej głównie dolnej części tego telewizora występują wyblaknięcia koloru białego, przez co sam kolor biały jest słabszej jakości (jakby "brudnawy"), w przypadku innych kolorów to te jakby przechodzą w temperaturę barwną na ciepła w tym obszarze.
Jest tak tylko w tej centralnej głównie dolnej części telewizora i jest to spowodowane tym "brudnym odcieniem".
Powłoka matrycy telewizora jest oczywiście czysta.
Czy można naprawić tego typu usterkę, gdzie może być problem, jakie byłyby koszty naprawy takiej usterki
(tak około bo wiadomo że ceny wszędzie są różne)
PS:
w załączniku wysyłam fotografię jak mniej więcej prezentuje się ten wyblakły odcień białego,
to jest fotografia zapożyczona z internetu, nie jest to mój telewizor,
jest to zdjęcie poglądowe,
tak jest mniej więcej w centralnej głównie dolnej części mojego telewizora.