logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić?

Farmi18 17 Sty 2017 10:46 3120 4
REKLAMA
  • #1 16205986
    Farmi18
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Cześć,
    w mieszkaniu które kupiłem, poprzedni właściciele zostawili lodówkę ARDO w bardzo dobrym stanie.
    Lodówka działała przez prawie 2 lata, aż do teraz.
    Zauważyłem w pewnym momencie, że w lodówce, w środku zaczęło się robić co raz cieplej, chociaż zamrażalnik dalej mroził.
    Po kilku dniach "puścił" zamrażalnik i troszkę zalało.
    Rozmroziłem, umyłem i po podłączeniu, wydawało się wszystko OK.
    Jednak następnego dnia okazało się, że jednak nie chłodzi.
    Rozłączyłem, podłączyłem jeszcze raz i okazało się, że lodówka chłodzi przez kilka minut i przestaje.

Gdzie szukać usterki i problemu?

Z góry dziękuję za porady.
    Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić? Lodówka ARDO - przestaje chłodzić po kilku minutach, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 16206058
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3373
    Farmi18 napisał:
    chłodzi przez kilka minut i przestaje
    Chłodzi czy pracuje, przestaje chłodzić czy pracować?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16206080
    scotch
    Poziom 28  
    Ocena: 148
    Prawdopodobnie brak czynnika chłodzącego. Ze zdjęcia nr 3 wynika jakby w tej lodówce był już wymieniany agregat. Na marginesie luty optycznie to jakaś porażka. Być może dlatego lodówka "grzeje a nie chłodzi". :wink:
  • REKLAMA
  • #4 16206149
    Farmi18
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    zhudomel napisał:
    Farmi18 napisał:
    chłodzi przez kilka minut i przestaje
    Chłodzi czy pracuje, przestaje chłodzić czy pracować?

Agregat cały czas pracuje (przynajmniej wydobywa się z niego dźwięk jak przy normalnej pracy), w lodówce chłodzi, jednak po chwili przestaje chłodzić, a z agregatu dochodzi taki sam dźwięk "pracy".

Dodano po 3 [minuty]:

scotch napisał:
    Ze zdjęcia nr 3 wynika jakby w tej lodówce był już wymieniany agregat. Na marginesie luty optycznie to jakaś porażka. . :wink:

Na którym zdjęciu to widać?? U mnie chyba inaczej wyświetla się (numeruje).
    Po czym wnosisz, że wymieniany był?
REKLAMA