Mam problem, od pewnego czasu, chyba od zmiany karty graficznej zaczęło mi wywalać blue screeny w windowsie 10. Najczestsze błędy to:
critical process died
kernal data inpage error
unexpected storage exception.
Mam 2 dyski, jeden 500 gb i drugi 1Tb. Mam 3 partycje które podzieliłem sobie nastepujaco (C: ) 91,4 GB, (D: ) 931 Gb, (E: ) 374 GB.
modele dysków 1tb st1000dm003-1er162
500 : st500dm002-1bd142
specyfikacje
asus m5a78l-m lx v2 plyta
8gb ram ddr3
TACENS RADIX ECO 500 (500W) zasilacz
Radeon RX 460 4Gb OC grafika
amd fx tm 4100 quad core processor 3,60Hz procek
Już wcześniej miałem dziwne jazdy z dyskiem 1tb, którego kupiłem jako drugiego. Poprostu wywalało mi cały dysk. Jakby komputer go nie czytał. Teraz wywala mi partycje D.
Jest to dziwne jeszcze pod jednym względem, kiedy gram w palladins, mover or die ,lola którego przenioslem z D do E to mam blue screen, a kiedy gram w inną gierkę na steamie SpeedRunners to nic sie nie dzieje. Wcześniej miałem Windows 7, niedawno zmieniłem na 10.
Dodam jeszcze, że wykonałem nastepujace kroki:
-CHKDSK na wszystkich dyskach
-sfc /scannow pare razy
-diagnostyka pamięci systemu Windows
-wszystkie możliwe skanowania adwcleaner,malwarebytes, security 360 po kilka razy (combofixem nie robilem)
Czy wywalanie blue screenów jest przez dysk? Jak się ich pozbyć? Coś w komputerze jest do wymiany?
Jak chcecie zeskanuje komputer czym chcecie i dam wam logi.
Pytajcie o co chcecie
critical process died
kernal data inpage error
unexpected storage exception.
Mam 2 dyski, jeden 500 gb i drugi 1Tb. Mam 3 partycje które podzieliłem sobie nastepujaco (C: ) 91,4 GB, (D: ) 931 Gb, (E: ) 374 GB.
modele dysków 1tb st1000dm003-1er162
500 : st500dm002-1bd142
specyfikacje
asus m5a78l-m lx v2 plyta
8gb ram ddr3
TACENS RADIX ECO 500 (500W) zasilacz
Radeon RX 460 4Gb OC grafika
amd fx tm 4100 quad core processor 3,60Hz procek
Już wcześniej miałem dziwne jazdy z dyskiem 1tb, którego kupiłem jako drugiego. Poprostu wywalało mi cały dysk. Jakby komputer go nie czytał. Teraz wywala mi partycje D.
Jest to dziwne jeszcze pod jednym względem, kiedy gram w palladins, mover or die ,lola którego przenioslem z D do E to mam blue screen, a kiedy gram w inną gierkę na steamie SpeedRunners to nic sie nie dzieje. Wcześniej miałem Windows 7, niedawno zmieniłem na 10.
Dodam jeszcze, że wykonałem nastepujace kroki:
-CHKDSK na wszystkich dyskach
-sfc /scannow pare razy
-diagnostyka pamięci systemu Windows
-wszystkie możliwe skanowania adwcleaner,malwarebytes, security 360 po kilka razy (combofixem nie robilem)
Czy wywalanie blue screenów jest przez dysk? Jak się ich pozbyć? Coś w komputerze jest do wymiany?
Jak chcecie zeskanuje komputer czym chcecie i dam wam logi.
Pytajcie o co chcecie