logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Totolink n100re - Problem - Nie moge skonfigurować routera

twaist 24 Sty 2017 11:37 5826 6
REKLAMA
  • #1 16223812
    twaist
    Poziom 2  
    Witam , mam problem z konfiguracją routera.
    Uprzedzam ,że jestem słabo obeznany w tym temacie i może zadam banalne pytania.

Posiadam sieć Flashnet - jest to sieć radiowa (Nie wymagająca logowania) i ustawienia mam takie jak w załączniku

Próbowałem na różne sposoby...

Jak otworze strone routera czyli to "192.168.1.1" - o ile dobrze pamietam to na tym adresie ip ktory posiadam ona mi nie wchodzi.

z kolei jak zmienie swoj adres ip to wchodzi mi strona - wyszukuje mi wi fi ale po polaczeniu i tak nie ma internetu ... HELP ME
    Załączniki:
    • Totolink n100re - Problem - Nie moge skonfigurować routera ip itp.jpg (58.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16223944
    LucekB
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 137
    A jak masz wpięte kable od dostawcy do routera?
    Pod port LAN czy WAN?
    Masz jakąś antenę/odbiornik na zewnątrz budynku? Gdzie jest ona podłączona, do którego portu w routerze?

Twoja brama to
    192.168.112.1 - może to być adres ale niekoniecznie, zależy od ustawień, podłączenia
  • REKLAMA
  • #3 16227306
    twaist
    Poziom 2  
    Kabel od dostawcy mam wpiety w to pojedyncze gniazdo w routeze nie lan a od lan wpialem do kompa ,najgorsze jest to ,ze przy tym ip co jest na obrazie nie moge wejsc na strone konfiguracji routera a jak zmienie ip to nie ma internetu
  • REKLAMA
  • #4 16227419
    LucekB
    Podczas podłączenie komputera z totolinkiem, powinieneś mieć ustawiony adres automatyczny i router Tobie przydzieli adres.
  • REKLAMA
  • #5 16227527
    twaist
    Poziom 2  
    Nie ogarniam juz .. jak ustawiam ip z automatu to nie ma neta dalej.. sam router starcza czy musze cos jesz ze miec oprocz tego ?
  • Pomocny post
    #6 16228191
    LucekB
    Po kolei
    1.Na karcie sieciowej w komputerze ustawiasz z automatu
    2. Logujesz się na stronę konfiguracyjną totolinka
    3. Adresacje IP którą miałeś na komputerze ustawiasz w konfiguracji WAN totolinka.

AD2. adres strony konfiguracyjnej jest ten sam co zobaczysz jako adres bramy w ipconfig.
  • #7 16229199
    twaist
    Poziom 2  
    Bardzo dziekuje udalo sie dziala :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z konfiguracją routera Totolink N100RE w sieci radiowej Flashnet. Nie może uzyskać dostępu do strony konfiguracyjnej routera pod adresem 192.168.1.1, a po zmianie adresu IP nie ma dostępu do internetu. Użytkownicy sugerują, aby kabel od dostawcy był podłączony do portu WAN routera, a komputer powinien mieć ustawiony automatyczny adres IP. Po wykonaniu tych kroków użytkownikowi udało się skonfigurować router i uzyskać dostęp do internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA