logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xcover 3 G388F - po wymianie digitizera dotyk nie działa

KamGr 28 Sty 2017 14:17 4566 10
REKLAMA
  • #1 16234606
    KamGr
    Poziom 24  
    Ocena: 203
    Jak w temacie wymieniłem digitizer i zrobiłem hard reset gdyż miałem w instrukcji która przyszła w raz z nim że niektóre telefony mogą tego wymagać aby dotyk działał. Jednak nic to nie dało. Wgrałem też już różne softy w tym 4 plikowca i też nic.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16234699
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    no a inny dotyk podmieniałeś, org wstawiałeś czy china
  • REKLAMA
  • #4 16234754
    tonk
    Spec od GSM
    to zapewne masz walnięty dotyk, sprawa nr dwa xcoverów sa dwie wersje ale niestety nie wiem czt dotyki idą zamiennie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 16234788
    tonk
    Spec od GSM
    ja bym reklamował dotyk,
  • #8 17082644
    luki211
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Mam ten sam problem, ale czyszczenie złączy nie pomogło. Jeżeli podepnę stary digitizer to dotyk działa. Co mogę zrobić ?

Edit: Twardego resetu tez nie mogę zrobić, bo po naciśnięciu vol up + home + power telefon załączy się i zgaśnie.
  • #9 17088345
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Masz uszkodzony dotyk.
  • #10 17089173
    chrisbp
    Poziom 9  
    Ocena: 48
    Nie każdy dotyk kupiony w necie do tego samego modelu jest oryginalny. Właściwie obecnie mało który jest oryginalny. Ja już od dawna nie kupuję na Allegro, eBay jest pewniejszy, ale też nie zawsze. Oryginałów momentami ze świecą szukać...
    @luki211, może masz walnięty soft/recovery?
  • #11 17269233
    R3P3L
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Jeżeli chodzi o zamienniki do tego modelu, rzadko się zdarza aby był wadliwy.

Należy pamiętać o tym, że są dwie wersje modeli G388f oraz G389f. Dotyk do modelu G389f nie będzie współpracował z G388f.
    Ważne jest również, aby dotyk nie "stykał" się z wyświetlaczem - może to powodować utratę funkcji dotyku.
    W tym modelu często (jeżeli nie jest się ostrożnym) przy montowaniu taśma dotyku wysuwa się z gniazda, dlatego należy się przed tym zabezpieczyć dopinając spinkę trzymającą taśmę lub podkleić ją ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił digitizer w modelu Xcover 3 (G388F) i po przeprowadzeniu hard resetu oraz wgraniu różnych wersji oprogramowania dotyk nadal nie działa. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z uszkodzonego digitizera, który nie jest oryginalny, oraz zwracają uwagę na różnice między wersjami modeli G388F i G389F, które mogą wpływać na kompatybilność dotyków. Użytkownik ostatecznie rozwiązał problem, przemywając złącza digitizera i wyświetlacza, co przywróciło funkcjonalność dotyku. Inny uczestnik, mający podobny problem, nie uzyskał poprawy po czyszczeniu złączy, co sugeruje, że jego digitizer również może być uszkodzony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA