logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[nagrywarka]MSI CR52-A2 problem z czujnikiem klapki

brovar 19 Lip 2005 21:41 978 4
REKLAMA
  • #1 1665989
    brovar
    Poziom 18  
    Ocena: 99
    Wybuchła mi płyta CD podczas nagrywania w napędzie. Od tamtej pory po wyczyszczeniu jej z resztek płyty jedyne co robi to kręci silniczkiem zamykając szufladke, przez co wogóle nie idzie nagrywać płyt ponieważ czujnik nie odłancza napędu silniczka. Na oko wszystko wygląda wporządku, nic nie jest urwane ani pęknięte. Czy jest jakiś domowy sposób na tą nagrywarke? (system prawidłowo instaluje i rozpoznaje nagrywarke)
  • REKLAMA
  • #2 1676864
    Paweł1964
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Do sterowania tacki służą dwa mikrowyłączniki jeden sygnalizuje zamknięcie, a drugi otwarcie.Możliwe że jeden z nich nie zmienia stanu, powinieneś dokładnie pooglądać tackę pod spodem może jeszcze tam coś zostało.Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1685021
    brovar
    Poziom 18  
    czyściłem to już jak sie dało. wyciągłem całą elektronike i nic. :| a pęknięć na płytkach nie umiem sie dopatrzyć.
  • REKLAMA
  • #4 1686121
    wrkq
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    A sprawdź czy na pewno odpowiedni ruchomy element wchodzi w szynę na spodzie szuflady. w 5 z 8 napędów które naprawiałem ten dynks po wyciągnięciu szuflady wylatuje gdzieś w bok na sprężynce, trzeba go z powrotem naciągnąć i wsadzić w prowadnicę. W dwóch przypadkach (LG, tfu!) nawet na siłę, sam myślałem że się ułamie a to po prostu tak trzeba.
  • #5 1692659
    brovar
    Poziom 18  
    tam jest tylko jeden bolec który włącza i wyłącza zasilanie klapki. a silniczek kręci tylko w jedna strone
REKLAMA