logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel CA-6 - alarm nie wyłącza się hasłem użytkownika Master

harry99 20 Lip 2005 09:23 3976 4
  • #1 1666905
    harry99
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Mam problem z tą centralką, a mianowicie nie daje jej się wyłączyć hasłem użytkownika Master, ani żadnym innym jeżeli wejdzie w stan alarm. Jedyny sposób wyłączenia alarmu to wejście w tryb serwisowy poprzez kołek RESET. Robiłem już jej reset haseł, cudowałem z ustawieniami - zero efektu. Reaguje tak jakby hasło było niepoprawne. Pomóżcie !!!
  • #2 1667834
    fil edward
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Przywróć ustawienia fabryczne i sprawdz podłączenie manipulatora
  • #3 1668050
    RafalRadom
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Witam
    A tak w ogóle to daje się załączyć i wyłączyć system? Ja widzę tu jeszcze taką możliwość:
    1. źle ustawiony adres manipulatora (ustaw go poprawnie)
    2. styk sabotażowy otwarty. (o ile dobrze sobie przypominam, to styk sabotażowy w manipulatorze jest na sprężynce, która wystaje z tyłu manipulatora przez jego otwór. Jeśli ta sprężynka nie opiera się o ścianę i nie dociska styku, to mogą wystąpić obiawy takie jak opisałeś.)
    3. Uszkodzony styk sabotażowy ( nawet po dociśnięciu go do ściany i tak pozostaje w stanie rozwartym)
    4. Przy nadzbyt mocnym dokręcaniu kabli to manipulatora łatwo można zerwać gniazda do połączeń przewodów i tam może być problem.

Pozdrawiam
  • #4 1668759
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 670
    Witam

Jak wchodzi w stan alarmu??? zwykłe wyzowlenie czujką czy sabotaż?

Jesteś pewny hasła - może jest z uprawnieniami?
    Pzdr
  • #5 1672756
    harry99
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Dałem sobie radę. Przywrócenie ustawień fabrycznych załatwiło sprawę. Chodiło o to, że centrala traktowała użytkownika MASTER tak jakby nie miał uprawnień do wyłączenia alarmu. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
REKLAMA