logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy, aby usunąć 1 kondygnację budynku firma spawalnicza musi mieć zezwolenie?

rozi_rozmus 01 Lut 2017 14:52 1233 6
REKLAMA
  • #1 16244999
    rozi_rozmus
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam posiadam Firmę Usługi Spawalnicze , dostałem zlecenie na zrobienie nowej konstrukcji stalowej dachu , ale żeby to zrobić zleceniodawca chce żebym usunął jedną kondygnację budynku ( czyli usunięcie drewnianego dachu , wyburzenie 4 ścian rozebranie krokwi i rozwalenie stropu ) czy mogę się tego podjąć jako firma spawalnicza czy muszę mieć na to specjalne zezwolenia, certyfikaty ? zaznaczam że facet ma takowe na rozbiórkę , i zgłoszone gdzie powinno być .
  • REKLAMA
  • #2 16245479
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16245892
    rozi_rozmus
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    budynek ma 11 m wysokości ( 2 kondygnacje 6 m druga 5 , całość budynku to 1200 m 2 ) jest to teren ogrodzony na 1 ha ziemi i w pobliżu nie ma żadnych budynków , tylko z jednej strony jest droga powiatowa i od tej drogi budynek stoi jakieś 5 m .

Dodano po 1 [minuty]:

a jeszcze jedna sprawa rozebrać mam górną kondygnację w całości , łącznie ze stropem .
  • REKLAMA
  • #4 16246075
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 16246967
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestię konieczności uzyskania zezwolenia na rozbiórkę kondygnacji budynku przez firmę spawalniczą. Użytkownik posiadający firmę usług spawalniczych planuje usunięcie górnej kondygnacji budynku w celu wykonania nowej konstrukcji stalowej dachu. Odpowiedzi wskazują, że do przeprowadzenia rozbiórki wymagane jest pozwolenie oraz nadzór kierownika budowy. Użytkownik musi również zapewnić, że jego pracownicy przejdą odpowiednie szkolenia BHP oraz badania wysokościowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA