logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy smartfon do 400 zł z dobrym aparatem i stabilnym Androidem

Smo54 01 Lut 2017 20:51 936 4
  • #1 16246023
    Smo54
    Poziom 8  
    Witam moja kobieta poszukuje Smartphona do 400zł.I ma 2 wymagania w jak najlepsze zdjęcia i stabilna praca Androida. Niestety nie wiem co wybrać . Prosił bym o podanie wg was najlepszych propozycji.

AD1.Nowy
    AD2.-
    AD3.standardowy
    AD4. android
    AD5.-
    AD6.-
    AD7.Internet,zdjęcia,rozmowy
    AD8.bateria,stabilność
    AD9.NFC,
    AD10.Uczelnia,dom,
    AD11.400zł
    AD12.-
  • Pomocny post
    #2 16246301
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Smo54 napisał:
    Witam moja kobieta poszukuje Smartphona do 400zł.I ma 2 wymagania w jak najlepsze zdjęcia...
    AD1.Nowy

Szczerze mówiąc to te wymagania się wykluczają - nowy smartphone z dobrym aparatem w budżecie do 400zł - to nie idzie ze sobą w parze.

Smo54 napisał:

nie wiem co wybrać.

To zrozumiałe, bo ciężko o jakikolwiek dobry NOWY smarfton do 400zł. Przy takim budżecie pozostają chińskie smartfony (chińskie nie znaczy złe) choć nawet one trochę przekraczają budżet. Warto przekroczyć nieco budżet, bo raczej nie znajdziesz telefonu spełniającego wymagania postawione przez Twoją kobietę.

Według mnie najtańszym dobrym smartfonem spełniającym wymagania jest Xiaomi Redmi 4A.

Natomiast można też poszukać Huawei'a P8 Lite tak jakby używanego ale nowego. To znaczy szukać np. na olx. Ludzie często biorą go w abonamencie i sprzedają od razu, bo nie jest im potrzebny (nówki sztuki w niższej cenie niż sklepowa). Problem w tym, że nie za bardzo spełnia on wymóg jakim jest dobra bateria.
  • #3 16247945
    Smo54
    Poziom 8  
    Dzięki wielkie za rade a co sadzisz o telefonach takich jak ZTEBlade A452 i myPhone Cube LTE bo dostała moja luba takie propozycje w mix'ie .
  • Pomocny post
    #4 16248367
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    MyPhone Cube LTE - zdecydowanie ODRADZAM. Słaby aparat, słaby procesor, tylko 1GB pamięci RAM, baterii mniejszej do tego telefonu już wsadzić nie mogli, na 100℅ będzie się znacząco zacinał podczas przeglądania internetu. Telefon jak napisałeś ma służyć m.in do internetu i zdjęć - nie dość, że ten telefon się do tego nie nadaje to jeszcze jak bateria jest tak marna, że trzeba będzie latać z ładowarką bez przerwy.

ZTE Blade A452 - to telefon dla kogoś kto używa go w głównej mierze tylko do dzwonienia. Na plus duża bateria. Przejdźmy do minusów (czyli tzw. "plusów ujemnych" jak to kiedyś słyszałem). Wydajność tego telefonu jest gorsza niż Xperii Z czy Nexus'a 4, który miał premierę pod koniec 2012 roku. Fakt pogarsza 1GB pamięci RAM - do internetu to będzie katastrofa, bo przy przełączaniu otwartych kart w przeglądarce nie będą się one wczytywały z pamięci RAM, tylko będą się ładowały on nowa pobierając dane co znacznie wpływa komfort użytkowania. Ponadto telefon będzie mógł się zmyślić podczas otwierania aplikacji czy wysuwania klawiatury a przycinanie telefonu będzie większe jak jego użytkownik nie będzie zamykał otwartych aplikacji, bo 1GB RAM zapcha się błyskawicznie. Zdjęcia robione tym telefonem też są słabe. Co jeszcze ważne to z tego co wiem to ten telefon ma dual sim ale tylko jedno wejście wspiera LTE i 3G a drugie tylko 2G.

Ogólnie to nie poleciłbym tych telefonów. MyPhone Cube LTE nikomu nie życzę. ZTE Blade A452 w ostateczności nadałby się tylko dla kogoś kto chce telefon głównie tylko do dzwonienia i liczy się dla niego długi czas pracy na jednym ładowaniu.

P.S. ZTE Blade A452 nie wspiera szybkiego ładowania. Ładowanie od 0 do 100℅ będzie trwało pewnie przynajmniej 3 godziny.
  • #5 16255339
    o2cocoon
    Poziom 10  
    Polecam Huawei'a P8, jak się dobrze poszuka można znaleźć ładny egzemplarz w przyzwoitej cenie
REKLAMA