logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y530 - podwójne znaki i dziwne litery na klawiaturze, co robić?

Andek82 02 Lut 2017 11:43 4137 2
REKLAMA
  • #1 16247128
    Andek82
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam serdecznie, mam problem z klawiaturą w laptopie Lenovo Y530, nagle pojawiły się dziwne znaki i literki piszą podwójnie na niektórych tylko klawiszach, literki to: f, j, k, a, i 5, a literka "s" uruchamia pomoc z windows, poniżej jak to wygląda, klawiatura sprawna sprawdziłem w innym kompie jak również z inną klawiaturą i jest to samo, próbowałem już chyba wszystkiego od skrótów przełączających klawisze po inne ustawiania w panelu sterowania, przeinstalowałem sterowniki itd. reset biosu też nie pomógł. Reszta klawiatury działa bez problemu. klawiatura nie była zalana itp. Proszę o pomoc.

`a`a`a`a

5f5f5f5f5f

6j6j6j6j6j

=k=k=k

-;-;-;-;-;

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16247134
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3534
    Sprawdź pod innym systemem LiveCD (uruchomisz z płyty lub pendrive) np.: https://www.ubuntu.com/download/desktop czy klawiatura zachowuje się tak samo.
  • #3 16247285
    Andek82
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Dzięki za szybką odpowiedź i pomoc ale po dwóch dniach walki właśnie sobie z tym poradziłem, rozkręciłem komp na części i prawdopodobnie któraś wtyczka nie stykała dobrze, co ciekawe nie ta od klawiatury bo ją wymieniałem i sprawdzałem już wcześniej. Problem rozwiązany.

Pozdrawiam
REKLAMA