logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konto Social Club - czy można je zabezpieczyć np. numerem telefonu?

ŁukiSzczecin 03 Lut 2017 17:54 1299 4
REKLAMA
  • #1 16250442
    ŁukiSzczecin
    Poziom 26  
    Ocena: 60
    Witam, takie pytanie na szybko. Chodzi o konto na Social Club gdzie posiadam GTA V. Konto raz jakimś cudem zostało mi "zwędzone" (zmienił ktoś hasło, pomimo że moje było dosyć trudne złożone również ze znaków typu @ i tak dalej).
    Po rozmowach z supportem, przywrócili mi hasło do pierwotnego stanu i znów mogłem grać. Po około 2 tygodniach nie logowania się na konto, znów widzę że hasło mi ktoś zmienił i pytanie brzmi:

Czy na koncie Social Club mogę wymusić potwierdzenia SMS bądź e-mail aby była możliwa zmiana hasła? Coś takiego jak na steam, gdzie do zmiany hasła należy podać kod weryfikacyjny wysłany drogą meilową. Chciałbym wiedzieć co robić, pewnie kilka dni potrwa zanim Rockstar przywróci mi znów moje hasło a nie chciałbym codziennie się logować aby sprawdzać czy nadal jest moje, czy może już jakiegoś Rosjanina :)

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16250514
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    https://support.rockstargames.com/hc/pl/artic...jlepiej-chroni%C4%87-swoje-konto-Social-Club-

PS. Warto zadać pytanie w dziale Pogotowie antywirusowe przedstawiając odpowiednie logi.
  • REKLAMA
  • #3 16250531
    ŁukiSzczecin
    Poziom 26  
    Czytałem to, jednak nie ma tam konkretnego info (niby wymagają wysłania e-mail przed zmianą hasła) ale to tylko w sytuacji kiedy ja jako właściciel proszę o przywrócenie mi hasła z powodu kradzieży. Hasła do e-mail i social club mam zupełnie różne a z tego co pamiętam kiedy zmieniałem hasło po zalogowaniu do profilu wystarczyło znać aktualne hasło, wpisać nowe hasło i potwierdzić. Żadnych e-mail'i, smsów, weryfikacji...
  • REKLAMA
  • #4 16257010
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    Każdy producent/dystrybutor zapewnia różne możliwości zabezpieczeń - konkludując, jeżeli na oficjalnym supporcie nie ma mowy o tym, o co pytasz to nie ma takiej możliwości!

PS. Rodzeństwo/znajomi nie znają Twoich danych? Może to tylko "joke"?.
  • #5 16257830
    ŁukiSzczecin
    Poziom 26  
    Kasek21 napisał:
    PS. Rodzeństwo/znajomi nie znają Twoich danych? Może to tylko "joke"?.

Nie, nikt nie posiada żadnych moich danych do logowania. Brat ma swój egzemplarz gta na steam, natomiast jak ktokolwiek gra np Bratanek to na moim laptopie kiedy ja mu to włączę.
    No nic pozostaje sprzedać mi wersję na Social Club, dołożyć i zakupić wersję na steam tam jest bezpieczniej. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
REKLAMA