logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon GP215/OCE 3121 - Błąd E007-01, gdzie znaleźć serwisówkę?

hultaj 20 Lip 2005 14:08 1502 11
REKLAMA
  • #1 1535772
    hultaj
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Mam problem ze znalezieniem serwisówki do OCE 3121 lub Canon GP 211.
    Czy kloś wie gdzie ją można dostać. Może ktoś ma namiar na dystrybutora tych maszyn OCE 3121?
    Wyświetla mi się w OCE 3121 Błąd E007-01
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1667557
    hultaj
    Poziom 16  
    Mam problem z założeniem nowej folji przy zespole utrwalającym.
    Nie mam serwisówki i nie wiem jak jązamontować. czy ktoś może mi pomóc?

zmieniłem temat
    proszę zwracać uwagę na ortografie
    kosmita
  • REKLAMA
  • #5 1667857
    przemos
    Poziom 12  
    Witam.
    Rozumiem że zespół grzejny wymontowałeś z maszyny , teraz trzeba rozłączyć grzałke i zdemontować jeden z boków żeby śćiągnąć folie , montujesz odwrotnie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1668879
    lordqpa
    Poziom 24  
    Ocena: 47
    Dokładnie jak przedmówca Lego to pryszcz :-)
    Ja to zrobiłem bez SM ale co robią lata praktyki.
    Zwróć uwagę na strony foli, ta nierówna ma być po stronie wajchy czujnika.
    Uważaj na grzełkę, przed założeniem foli przesmaruj grzałkę smarem silikonowym - taki specjalny istnieje.
    Folia w tych maszynach "centruje" się sama. Więc wystarczy założyć w zakresie podanym na podziałce po "równej" stronie folii.
    Proponuje jeszcze wyczyścić wałek czyszczący taki metalowy np. nitro lub acetonem,.
    Pozdrawiam i życzę sukcesu bo folijka mało nie kosztuje.
  • #10 1669952
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Scaliłem dwa tematy. proszę w ramach jednego problemu poruszać się w jednym temacie
  • Pomocny post
    #11 1671139
    lordqpa
    Poziom 24  
    Ocena: 47
    Folie zakładasz rozbierając zespół utrwalania z jednej ze stron. Zakładasz na grzałkę i dwa wałki ponad nią. Pod grzałką jest wałek dociskowy (gumowy), który jest normalnie odsunięty od grzałki a dociska go mechanizm "włączany" dociśnięciem czarnej wajchy z przodu zespołu. Musisz rozebrać zespół do tego stanu żeby móc nasunąć folię na trzy elementy czyli grzałkę i dwa wałki co jest równoznaczne z rozebraniem jednej strony zespołu łącznie z boczną ścianką. Samo rozebranie zespołu nie powinno być kłopotliwe, folie zakładać ostrożnie bo łatwo ją uszkodzić lub pozałamywać.
    Jeśli nie czujesz się zbyt pewnie, wspomóż się aparatem cyfrowym i rób zdjęcia tego co robisz, potem będzie łatwiej. I zawsze możesz opublikować taką dokumentację na elektrodzie i zarobić kilka punktów :D

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył błędu E007-01 w drukarce Canon GP215/OCE 3121, który wskazuje na przesunięcie lub uszkodzenie folii w zespole utrwalającym. Poszukiwano serwisówki do modeli OCE 3121 i Canon GP211. Udostępniono link do manuala GP-210/215, który jest kompatybilny i zawiera potrzebne informacje. Wymiana folii wymaga rozebrania zespołu utrwalania z jednej strony, demontażu bocznej ścianki oraz zdjęcia folii z grzałki i dwóch wałków ponad nią. Pod grzałką znajduje się wałek dociskowy gumowy, który jest odsunięty i dociskany mechanizmem z wajchą. Folię należy montować ostrożnie, zwracając uwagę na stronę nierównej powierzchni (powinna być po stronie wajchy czujnika) oraz smarować grzałkę specjalnym smarem silikonowym. Folia samoczynnie centruje się w zakresie podanym na podziałce. Zalecane jest dokumentowanie procesu zdjęciami, aby ułatwić montaż i ewentualne konsultacje. Po wymianie folii i złożeniu zespołu urządzenie działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA