logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen

Mounthains 09 Lut 2017 16:08 1224 17
REKLAMA
  • #1 16265219
    Mounthains
    Poziom 8  
    Witam. Mam problem, ponieważ podczas np pobierania z torrentów komputer się zawiesza i pokazuje bluescreen z załącznika

Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen
    Podczas grania i ładowania się mapy gra się zawiesza i pomaga tylko reset przez przycisk zasilania.

Co padło? Albo pada? Dysk czy ram?
  • REKLAMA
  • #2 16265234
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Zamieść screen z programu CrystalDiskInfo.
  • REKLAMA
  • #3 16265243
    Mounthains
    Poziom 8  

Wrzucam zdjęcie
  • #4 16265253
    Kasek21
    Poziom 43  
    To nie zdjęcie tylko screen - zamieszczamy w taki sposób aby było widać wszystkie parametry.

Zamieść od razu screen z programu HWMonitor.
  • #5 16265266
    Mounthains
    Poziom 8  
    Kasek21 napisał:
    To nie zdjęcie tylko screen - zamieszczamy w taki sposób aby było widać wszystkie parametry.

Zamieść od razu screen z programu HWMonitor.

Wybacz. Przesyłam z HWMonitor

• #6 16267467
    Kasek21
    Poziom 43  
    Wykonaj
    Pobierz stąd: http://www.memtest.org/#downiso
    Rozpakuj, nagraj obraz na płytę i uruchom z niej komputer. Możesz także pobrać wersję na pendrive.

Tu masz więcej:
    http://www.solvusoft.com/pl/errors/b%C5%82%C4...-system/bug-check-0xef-critical-process-died/
  • REKLAMA
  • #8 16267830
    Mounthains
    Poziom 8  
    ul1002 napisał:
    Spróbuj też tego, może coś więcej powie.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Niestety. Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen

Co do memtesta86 nie bootuje mi system. W ogóle nie widzi PenDrive-a

Dziwne ponieważ niedawno formatowałem windowsa z pena..
  • #9 16267848
    Kasek21
    Poziom 43  
    Mounthains napisał:

Gdzie nie widzi? W ustawieniach biosu jest?
  • #10 16267850
    Mounthains
    Poziom 8  
    Kasek21 napisał:
    Mounthains napisał:

Gdzie nie widzi? W ustawieniach biosu jest?

Nie widzi w ustawianiach BIOS-u tego Pendriva

EDIT
    Laptopa sprawdzałem pod względem wirusów. Zainstalowałem program typu malware i nic nie znalazł.
    Testowałem pamiec ram jakims windowsowskim programem (nie wiem czy mu ufać można)

Także nic nie wykazał.

Zauważyłem także że wifi czasem nie załącza. Dopiero po uruchomieniu ponownie normalnie się łączy z routerem...

Posty scaliłem.
    Proszę byś w przypadku dodawania informacji, gdy nikt jeszcze nie zamieścił odpowiedzi, używał przycisku "zmień", nie publikując postu pod postem.
    RADU23
  • #11 16269146
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 138
    Wejdź do c:\windows i zobacz czy masz katalog Minidump, jak masz wejdź do niego, potwierdź że dostęp jako admin i zobacz czy jest tam jakiś plik.

Co do pendrive, jeżeli w penie jest botloader po staremu bios bot z MBR a w biosie masz ustawione dla UEFI to nie zobaczysz tego pendriva, niestety musisz sie postarać o botloader dla UEFI albo zmienić ustawienia biosu na chwile i ustawić fast boot na disable, w security bot na disable i UEFI zmienić na Legacy albo CMS na Enable, zależy co tam siedzi, wtedy tego swojego pendraka odpalisz.

Może zanim sie naczytasz i narobisz odpal Prime95 i potestuj procesor.
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • #12 16269156
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Mounthains napisał:
    Testowałem pamiec ram jakims windowsowskim programem (nie wiem czy mu ufać można)

Także nic nie wykazał.

Nie można tego brać pod uwagę.
    Test pamięci przeprowadzony z pod systemu operacyjnego jest niewiarygodny.

Pamięć testuje się z bootowalnego nośnika, po 3 przejścia programu dla każdej kości z osobna.

Dobrze wykonałeś pendriva z Memtest'em?
  • #13 16270027
    Mounthains
    Poziom 8  
    RADU23 napisał:
    Mounthains napisał:

Także nic nie wykazał.

Nie można tego brać pod uwagę.
    Test pamięci przeprowadzony z pod systemu operacyjnego jest niewiarygodny.

Pamięć testuje się z bootowalnego nośnika, po 3 przejścia programu dla każdej kości z osobna.

Dobrze wykonałeś pendriva z Memtest'em?

Udało się

ul1002 napisał:
    Wejdź do c:\windows i zobacz czy masz katalog Minidump, jak masz wejdź do niego, potwierdź że dostęp jako admin i zobacz czy jest tam jakiś plik.

Co do pendrive, jeżeli w penie jest botloader po staremu bios bot z MBR a w biosie masz ustawione dla UEFI to nie zobaczysz tego pendriva, niestety musisz sie postarać o botloader dla UEFI albo zmienić ustawienia biosu na chwile i ustawić fast boot na disable, w security bot na disable i UEFI zmienić na Legacy albo CMS na Enable, zależy co tam siedzi, wtedy tego swojego pendraka odpalisz.

Może zanim sie naczytasz i narobisz odpal Prime95 i potestuj procesor.

Co do windows minidump to są tam dwa pliki. Przesyłam screena

Co do memtesta także się udało po twojej poradzie. Przesyłam zdjęcie testu.

Test Prime95 wykonywałem i wyskoczyło 0 crashes niestety nie zrobiłem screena

Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen Lenovo Y50-70 - Zawieszanie się przy pobieraniu torrentów i graniu, bluescreen
  • #14 16270084
    Kasek21
    Poziom 43  
    Zamieść ten drugi plik.
  • #15 16270129
    Mounthains
    Poziom 8  
    Kasek21 napisał:
    Zamieść ten drugi plik.

Chodzi o wrzucenie którego pliku?
  • REKLAMA
  • #16 16270183
    Kasek21
    Poziom 43  
    Mounthains napisał:

Ile tam masz plików?

Kasek21 napisał:
    Zamieść ten drugi plik.

Z folderu Minidump.
  • #17 16270310
    Mounthains
    Poziom 8  
    Kasek21 napisał:
    Mounthains napisał:

Ile tam masz plików?

Kasek21 napisał:
    Zamieść ten drugi plik.

Z folderu Minidump.

Przesyłam plik w zipie
    Załączniki:
    • 020817-21218-01.zip (680 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 16271605
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Mounthains napisał:
    Co do memtesta także się udało po twojej poradzie. Przesyłam zdjęcie testu.

Jak masz rozłożone kości pamięci w slotach? Czy są 2 kości?
    Bo z załączonego zdjęcia widzę że testowałeś komplet. Co prawda nie wykazał żadnych błędów po 2 pass'ach, lecz by być w 100% pewnym, należało by testować każdą kość pamięci z osobna.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem Lenovo Y50-70, który zawiesza się podczas pobierania torrentów i grania, co prowadzi do wystąpienia bluescreenów. W odpowiedzi na prośby o dodatkowe informacje, użytkownik przesyła zrzuty ekranu z programów CrystalDiskInfo i HWMonitor. Użytkownicy sugerują przeprowadzenie testów pamięci RAM za pomocą Memtest oraz sprawdzenie plików minidump w systemie Windows. Użytkownik napotyka trudności z bootowaniem z pendrive'a, co może być związane z ustawieniami BIOS. Po wykonaniu testów, użytkownik informuje o braku błędów w pamięci RAM oraz przesyła pliki minidump do analizy. Dyskusja koncentruje się na diagnostyce problemów sprzętowych, w tym pamięci RAM i dysku twardego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA