Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMounthains napisał:Co do memtesta86 nie bootuje mi system. W ogóle nie widzi PenDrive-a
Kasek21 napisał:Mounthains napisał:Co do memtesta86 nie bootuje mi system. W ogóle nie widzi PenDrive-a
Gdzie nie widzi? W ustawieniach biosu jest?
Mounthains napisał:Testowałem pamiec ram jakims windowsowskim programem (nie wiem czy mu ufać można)
Także nic nie wykazał.
RADU23 napisał:Mounthains napisał:Testowałem pamiec ram jakims windowsowskim programem (nie wiem czy mu ufać można)
Także nic nie wykazał.
Nie można tego brać pod uwagę.
Test pamięci przeprowadzony z pod systemu operacyjnego jest niewiarygodny.
Pamięć testuje się z bootowalnego nośnika, po 3 przejścia programu dla każdej kości z osobna.
Dobrze wykonałeś pendriva z Memtest'em?
ul1002 napisał:Wejdź do c:\windows i zobacz czy masz katalog Minidump, jak masz wejdź do niego, potwierdź że dostęp jako admin i zobacz czy jest tam jakiś plik.
Co do pendrive, jeżeli w penie jest botloader po staremu bios bot z MBR a w biosie masz ustawione dla UEFI to nie zobaczysz tego pendriva, niestety musisz sie postarać o botloader dla UEFI albo zmienić ustawienia biosu na chwile i ustawić fast boot na disable, w security bot na disable i UEFI zmienić na Legacy albo CMS na Enable, zależy co tam siedzi, wtedy tego swojego pendraka odpalisz.
Może zanim sie naczytasz i narobisz odpal Prime95 i potestuj procesor.
Mounthains napisał:Chodzi o wrzucenie którego pliku?
Kasek21 napisał:Zamieść ten drugi plik.
Kasek21 napisał:Mounthains napisał:Chodzi o wrzucenie którego pliku?
Ile tam masz plików?
Kasek21 napisał:Zamieść ten drugi plik.
Z folderu Minidump.
Mounthains napisał:Co do memtesta także się udało po twojej poradzie. Przesyłam zdjęcie testu.