logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spawarka z Arc Force. Co to tak naprawde jest ?

lukasyenko 10 Lut 2017 19:51 15906 4
REKLAMA
  • #1 16268565
    lukasyenko
    Poziom 2  
    Witam!
    Mama zamiar kupic spawarke inwertorowa. Wiele egzemplarzy jest z funkcja ArcForce. Czy ktos moglby mi wytlymaczyc na chlopski rozum co to tak na prawde jest ? Co to oznacza ? Bo z opisów to zbyt wiele moja głowka nie moze wywnioskowac. Ja zastanawiam sie nad modelem MAGNUM SNAKE 230. Spawarka bedzie uzywana do uzytku domowego, drobne konstrukcje z kątowników czy tez plaskownikow.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16268662
    wtełek1
    Poziom 14  
    Ocena: 55
    Teraz rozumiesz?

Funkcja ARC FORCE:

ARC FORCE umożliwia regulację dynamiki łuku spawalniczego. Zmniejszenie wartości funkcji daje łuk miękki i mniejszą głębokość wtopu, natomiast zwiększenie wartości funkcji powoduje głębsze wtopienie i możliwość spawania łukiem krótkim. Przy ustawieniu największej wartość dla funkcji ARC FORCE możliwe jest "wciśnięcie elektrody w jeziorko roztopionego metalu i przepalenie materiału na wskroś.
  • REKLAMA
  • #3 16268730
    lukasyenko
    Poziom 2  
    Własnie bardziej zalezalo mi zeby opisac to krotko ale na chlopski rozum niz skopiowac i wkleic.
  • REKLAMA
  • #5 19768818
    pietrygar
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    To funkcja, która umożliwia wybor jak daleko od materiału stapia się elektroda. Różne rodzaje elektrod wymagają różnej długości łuku, czyli odległości elektrody od jeziorka. Elektrodami kwaśnymi spawa się długim łukiem, zasadowymi nieco mniejszym a celulozowymi najkrutszym łukiem. Różne elektrody stapiają się w różny sposób.
REKLAMA