logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja Vordon - jak przywrócić kalibrację ekranu po zabawie dziecka?

krzys200015 11 Lut 2017 10:33 2928 4
REKLAMA
  • #1 16269705
    krzys200015
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Jak w tytule, nawigacją bawiło się dziecko i chyba rozkalibrowało ekran. Teraz nie działa prawidłowo i w żaden sposób nie mogę tego ustawić, reset guzikiem z boku, nie daje rezultatu. Szukałem już chyba wszędzie i jedyne sensowne wyjście jakie znalazłem, to usunięcie pliku odpowiedzialnego za konfiguracje ekranu, który ma się nazywać niby MSD lub MDS, ale u mnie tego nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16270279
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    Po pierwsze, włącz w komputerze pokazywanie plików ukrytych i systemowych
    Po drugie - one są często na ukrytych partycjach, więc niełatwo do nich dotrzeć.

Zacznij od podłączenia do kompa i wymuszenia kalibracji przez MyMobiler. Więcej o tym programie znajdziesz tu:
    Spoiler:
    http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13801
  • REKLAMA
  • #3 16270995
    krzys200015
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    ok , pokoazywanie plików już właczyłem wcześniej , ale to nic nie dało, dalej nie było tego pliku. zaraz wezmę sie za ten programik

Dodano po 59 [minuty]:

wielkie dzięki opanowane, tyle szukania i bawienia , a rozwiazanie okazało się banalnie proste
  • REKLAMA
  • #4 16315256
    wiesiek_rog
    Poziom 10  
    Ocena: 17
    Jakie to rozwiązanie? Dobrze wiedzieć na przyszłość.
  • #5 16315422
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    wiesiek_rog napisał:
    Jakie to rozwiązanie?
    jajacekpl napisał:
    Zacznij od podłączenia do kompa i wymuszenia kalibracji przez MyMobiler. Więcej o tym programie znajdziesz tu:
    Spoiler:
REKLAMA