logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 1068: Usługa audio nie uruchamia się po aktualizacji Windows 7

kurt944 12 Lut 2017 08:30 3003 12
REKLAMA
  • #1 16271986
    kurt944
    Poziom 9  
    Witam.
    Ostatnio po zaktualizowaniu systemu (Win 7) moja usługa audio została przerwana. Nie mogę odtworzyć żadnej muzyki lub innych dźwięków na żadnym programie. Po wejściu w msconfig pokazuje mi że usługa jest zatrzymana, a próbując uruchomić usługę w services.msc pojawia się komunikat : Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się. Po kliknięciu w ikonkę głośnika uruchamia się program do wyszukiwania błędów gdzie wyskakuje komunikat "Zmiany sprzętu mogły nie zostać wykryte". Próbowałem już różnych rozwiązań ale nic nie pomaga.
  • REKLAMA
  • #2 16272129
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Masz jakies punkty przywracania systemu?

Czy wszystkie uslugi od ktorych jest zalezna usluga audio sa uruchomione?
  • #3 16272226
    kurt944
    Poziom 9  
    Niestety jeżeli chodzi o system nie mam nic żeby móc przywrócić system. Natomiast jeżeli chodzi o usługi zależne to przy próbie wyszukaniu takich usług wyskakuje komunikat : Win32 : %1 nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.
  • REKLAMA
  • #4 16272264
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Wyeksportuj do pliku galezie rejestru:
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM\CurrentControlSet\services\AudioSrv
    oraz:
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM\CurrentControlSet\services\AudioEndpointBuilder

I zamiesc w zalaczniku.
  • REKLAMA
  • #5 16272327
    kurt944
    Poziom 9  
    I tu napotkałem kolejny problem. Przy próbie wejścia do rejestru wyświetlił się komunikat z błędem 0xc000007b.
  • REKLAMA
  • #9 16272449
    kurt944
    Poziom 9  
    Przyznam, że pierwszy raz robię FRST dlatego mogłem coś sknocić. System mam na dysku WDC.
    Załączniki:
    • FRST.txt (124.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (36.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #10 16272462
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Jak widzisz dysk WDC ma problem z niestabilnymi sektorami, zgraj z niego dane na inny nosnik, nastepnie wykonaj zerowanie przy pomocy mhdd, po zakonczeniu zamiesc zdjecie ekranu z mhdd z widocznymi czasami dostepu do sektorow.

Zerowanie usunie WSZYSTKO z calego dysku, bez mozliwosci odzyskania!

W logach widac, ze system masz na samsungu, a nie na wdc. Dlaczego napisales, ze jest na wdc?
  • #11 16273507
    kurt944
    Poziom 9  
    Po wyzerowaniu dysku WDC wyskakuje Brak BOOTMGR. A co do systemu. Zawsze go miałem na dysku WDC. Dosyć dawno temu gdy podpinalem drugi dysk właśnie SAMSUNG zrobiłem formata przy okazji i no pewnie wtedy zainstalowałem na nim system.
  • #13 16273570
    kurt944
    Poziom 9  
    Dobra w takim razie faktycznie nie ma się co bawić w naprawianie każdej po kolei i biorę się za formata.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji systemu Windows 7 użytkownik napotkał problem z usługą audio, która nie uruchamia się, co skutkuje błędem 1068. Próby uruchomienia usługi w msconfig i services.msc kończą się niepowodzeniem. Użytkownik nie ma punktów przywracania systemu, a przy próbie sprawdzenia usług zależnych pojawia się komunikat o błędzie Win32. Dalsze kroki obejmują eksport gałęzi rejestru związanych z usługą audio oraz analizę stanu dysku twardego, który wykazuje niestabilne sektory. Użytkownik został również poinstruowany, aby uruchomić komputer z płyty instalacyjnej Windows 7 w celu naprawy lub rozważyć reinstalację systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA