Mam iphone 6 w którym klient na własną reke chciał wymienić baterie.
Wyglądało to tak że nie wypiął baterii z gniazda płyty głownej i próbując ją podważyć czymś ostrym poprostu ją przebił.
Złącze dock,głośnik potopione po eksplozji baterii.
Telefon oczywiscie się nie uruchamia.
Po włączeniu pobiera jedynie prąd rzędu 0.09A na ok 3sekundy i się wyłącza.
Potem znów pobiera 0.09A i tak w kółko.
Brak komunikacji z komputerem - jedynie pod dfu jest wykrywalny ale przy próbie wgrana softu rozłącza się odrazu po rozpakowaniu softu przez itunes i nic się więcej nie dzieje.
Podmieniłem tristar (u1700) - bez zmian
Napiecia pmu w normie - zadnych sladów uszkodzen elementów wokół pmu:
PP_CPU - 0,88V
PP_GPU 0V
PP_VAR_SOC 0,91V
PP1V8_SDRAM 1,8V
PP1V2_SDRAM 1.2V
PP0V95_FIXED_SOC 0,93V
Nand również:
PP1V2_NAND_VDDI 1.2V
PP3V0_NAND 3V
PP1V8 1.8V
Zdjąłem wszystkie ekrany i jedyne co zauważyłem to uszkodzoną diode D1501 w układzie podświetlania.W jeną strone nie podawała napięcia baterii a jedynie napięcie rzędu 1.3V.Wymieniłem diode i napięcie wróciło ale nadal bez zmian.Potem nawet odlutowałem tą diode,sam układ podświetlania oraz jego cewke L1503.
Jednakże to żaden z tych elementów nie powoduje zakłuceń bo nadal telefon po uruchomieniu pobiera prąd 0.09V i się nie włącza.
Jakieś propozycje?
Wyglądało to tak że nie wypiął baterii z gniazda płyty głownej i próbując ją podważyć czymś ostrym poprostu ją przebił.
Złącze dock,głośnik potopione po eksplozji baterii.
Telefon oczywiscie się nie uruchamia.
Po włączeniu pobiera jedynie prąd rzędu 0.09A na ok 3sekundy i się wyłącza.
Potem znów pobiera 0.09A i tak w kółko.
Brak komunikacji z komputerem - jedynie pod dfu jest wykrywalny ale przy próbie wgrana softu rozłącza się odrazu po rozpakowaniu softu przez itunes i nic się więcej nie dzieje.
Podmieniłem tristar (u1700) - bez zmian
Napiecia pmu w normie - zadnych sladów uszkodzen elementów wokół pmu:
PP_CPU - 0,88V
PP_GPU 0V
PP_VAR_SOC 0,91V
PP1V8_SDRAM 1,8V
PP1V2_SDRAM 1.2V
PP0V95_FIXED_SOC 0,93V
Nand również:
PP1V2_NAND_VDDI 1.2V
PP3V0_NAND 3V
PP1V8 1.8V
Zdjąłem wszystkie ekrany i jedyne co zauważyłem to uszkodzoną diode D1501 w układzie podświetlania.W jeną strone nie podawała napięcia baterii a jedynie napięcie rzędu 1.3V.Wymieniłem diode i napięcie wróciło ale nadal bez zmian.Potem nawet odlutowałem tą diode,sam układ podświetlania oraz jego cewke L1503.
Jednakże to żaden z tych elementów nie powoduje zakłuceń bo nadal telefon po uruchomieniu pobiera prąd 0.09V i się nie włącza.
Jakieś propozycje?