logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 5320 - Nie mogę wejść w BIOS

Zaja[!] 13 Lut 2017 14:23 8673 3
REKLAMA
  • #1 16275492
    Zaja[!]
    Poziom 13  
    Witam,
    Mam nietypowy problem ze starym laptopem Acer Aspire 5320. Nie moge wejść do trybu BIOS. Podczas ładowania komputera wyświetla mi abym wciśnął klawisz F2 abym wszedł do Biosu, albo klawisz F12 abym zmienił pozycję boot - i nic nie działa! Dlaczego?
    Chce zrobić format tego laptopa i zainstalować okrojoną wersję XP.
    Czy istnieje inny sposób na dostanie się do BIOS lub zrestartowanie systemu automatycznie do trybu BIOS lub czy jest opcja aby odczytało obraz systemu z dysku USB podczas włączania laptopa?
    Tutaj film pokazujący o co dokładnie chodzi:

Pozdrawiam
    Acer Aspire 5320 - Nie mogę wejść w BIOS
  • REKLAMA
  • #2 16275516
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Klawiatura sprawna? Spróbuj podpiąć inną pod USB.
    Przeczytałby USB, ale dopiero jakbyś wypiął dysk więc pewnie to odpada.
    Można jeszcze wyjąć dysk, w innym komputerze spreparować na nim instalkę, po czym po uruchomieniu laptopa uruchomi się sama.
  • REKLAMA
  • #3 16275517
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1604
    F12 działa? Obejrzyj laptop od spodu może mieć otwór do resetu igłą. Odepnij baterię i zasilacz wcześniej.
  • #4 16275572
    Zaja[!]
    Poziom 13  
    Zaraz sprawdzę laptop z inną klawiaturą choć ta jest sprawna myslę poniewaz wszystko mogę napisać jak system uruchomi się. Ale zaraz sprawdzę z inna klawiaturą.
    Dodano po 32 [minuty]:
    Okej, mieliście rację. Klawiatura nie działa jednakże teraz chyba pendrive nie czyta, a stworzyłem obraz płyty za pomocą programu Rufus

Dodano po 15 [minuty]:

Chyba trzeba będzie nagrać po prostu na płytę CD ten obraz.
REKLAMA