logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko nie widzi garnków - plyta indukcyjna nie widzi garnków po jednej stronie

thomashecc 13 Lut 2017 20:51 41106 5
REKLAMA
  • #1 16276692
    thomashecc
    Poziom 2  
    Ocena: 33
    Witam. Znajomy podłączył mi dziś nową płytę indukcyjną. Ma cztery pola, jednak te po prawej stronie nie widzą garnków. 2 pola po lewej działają OK. Zastanawiam się, czy to może wina błędnego podłączenia. Czy można podłączyć płytę tak, aby jedne pola grzały, a inne nie? Jestem totalnym laikiem. Będę wdzięczny za sugestie. Wołać elektryka czy od razu kontaktować się z serwisem?
  • REKLAMA
  • #2 16276784
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4477
    Zacznijmy od tego jaka to płyta - model.
    Po drugie błędne podłączenie płyty może skutkować tym, że "połowa" płyty może nie działać. Płyta podłączona jest pod 1 czy 2 fazy?
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #3 16276836
    thomashecc
    Poziom 2  
    Jest to Beko HII 64500 FHTW. Niestety nie wiem, jak dokładnie zostało wykonane podłączenie, bo nie znam się na tym.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16276940
    thomashecc
    Poziom 2  
    Tak. Wszystko robię jak trzeba. Pola po lewej wykrywają garnek i nagrzewają się. Na obu polach po prawej miga ikona sygnalizująca brak garnka. Na polu po lewej słychać takie "pstrykniecie" przed wykryciem garnka. Po prawej nic się nie dzieje, tylko miga ikona.
  • #6 16442836
    thomashecc
    Poziom 2  
    Ku potomności rozwiązanie:
    Gość z serwisu stwierdził spalony zasilacz i wymienił bez dyskusji. Nie stwierdził błędnego podłączenia. A ciekawa rzecz, że po 2 miesiącach zasilacz znowu się spalił i ponownie go wymienili. Zobaczymy, na jak długo.
REKLAMA