logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera ECOSYS M2035dn - Awaria pieca, pytanie o zebatkę.

gdkj 16 Lut 2017 12:20 1986 4
REKLAMA
  • #1 16282859
    gdkj
    Poziom 26  
    Ocena: 84
    Witam.
    Urządzenie wielofunkcyjne Kyocera ECOSYS M2035dn, głośnie zgrzytanie zębami po starcie i oczywiście awaria, przyczyną okazała się destrukcja pieca, rozdarty wałek i połamane zębatki. Piec (FK171E) namierzyłem w niezawodnym uni-tech.pl ale mam jeszcze jedną zagwostkę w postaci wyłamanych zębów koła które piec napędza od strony maszyny.
    Bez wymiany tego zakup pieca nie ma sensu.

Kyocera ECOSYS M2035dn - Awaria pieca, pytanie o zebatkę.

Nie znam numeru tej części w związku z tym moja prośba do systematycznych naprawiaczy drukarek którzy z takim czymś mieli do czynienia o podanie symbolu/numeru tej części. Niewykluczone że koło to występuje jako całość z kołem sąsiednim, proszę o namiar.
    Drukarki naprawiam sporadycznie, liczę na wyrozumiałość.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16283023
    Sir Charles
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Cześć
    Nr tego koła to 302HS31210

Sprawdź przy okazji czy inne koła prowadzące napęd z silnika nie są pęknięte a pękać potrafią wszystkie przy takich awariach.Na samym fuserze koło odbierające napęd też często pada.
    Taniej wyjdzie Ci wymienić sam wałek grzejny plus tuleje(tylko oryginalne) niż cały piec,chociaż jest to mniej pracy.
  • REKLAMA
  • #3 16283251
    gdkj
    Poziom 26  
    Dzięki, czyli lepiej rozebrać i obejrzeć przed zamawianiem.
    Zastanawiałem się nad naprawą pieca ale jak kupię całość to będzie działa a tak to przez złe tuleje mogę stracić czas i części.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 16284183
    Sir Charles
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Miałem przypadki gwarancyjnej wymiany tego pieca,który znów się ukręcił po 20k wydruków.Wałki zamienne wyglądają solidniej!!!!Tulejki zamów oryginalne i nie ma kłopotu.Wymieniłem tego dziesiątki zestawów i na razie nie wraca
    Obserwuję dziwną zależność między stosowaniem zamienników a demolką pieca.
    Tam gdzie oryginalny toner tam spokój i z piecem, bębnem i developingiem. Zamienniki to złudna oszczędność
  • #5 16286213
    gdkj
    Poziom 26  
    Dziękuję za podpowiedzi ale klient zrezygnował z mojej usługi, stwierdził że spróbuje to zareklamować.
    Pozdrawiam.
REKLAMA