Witam , posiadam problem z routerem tplink wr-543g który jest podłączony do modemu cisco3010 przez 2 lata wszystko działało ,aż nagle wstaję dzisiaj rano i nie ma internetu tzn. urzadzenie znajduje siec ale po polaczeniu pisze(połączono,brak internetu),sprawdziłem to na 4 urządzeniach i na żadnym z nich nie działało . Zadzwoniłem od razu na infolinie do dostawcy ,powiedzieli mi ,że od nich wszystko gra - faktycznie sprawdziłem połączenie kablem między modemem a laptopem i jest internet . Zabrałem się więc za całkowity reset routera i ponowną konfigurację , efektem tego jest fakt ,że po skonfigurowaniu routera , pierwsze urządzenie jakie się połączy z siecią ma internet a reszta już nie .. przykładowo zrobiłem reset->konfigurację-> i połączyłem się jako pierwsze z laptopem - internet działa na laptopie , a na reszcie już nie ,zrobiłem jeszcze raz reset->konfigurację połączyłem się przez komórkę jako pierwsze -internet działa na komórce a na laptopie już nie . Nie wiem co zrobić , jakieś porady ?