logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet Ink Advant K209a-z - Problem z instalacją drukarki.

Maciaty 17 Lut 2017 20:07 7344 4
REKLAMA
  • #1 16286530
    Maciaty
    Poziom 8  
    Witam. Próbuję zainstalować drukarkę na moim laptopie (Lenovo G50-80 Windows 7, 64bit). W trakcie instalacji pojawia się komunikat (patrz screen). Nie wiem w czym tkwi problem. Instalowałem wszystkie sterowniki ze strony Lenovo, laptop jest świeżo po formacie. Drukarka oraz kabel USB na pewno są sprawne, ponieważ urządzenie działa na dwóch innych komputerach. Dodam, że przed formatem również nie dało się przeprowadzić instalacji. Wszystkie inne urządzenia USB działają bez problemu. Próbowałem podpiąć drukarkę do każdego z gniazd.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Załączniki:
    • HP Deskjet Ink Advant K209a-z - Problem z instalacją drukarki. drukarka.png (56.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16286997
    ERESJOT
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Nie ma zainstalowanych sterowników portu USB. W komputerze wejdz w Panel Sterowania, potem Sprzęt i Dzwięk, potem Menedżer Urządzeń. Rozwinie się lista i tam wybierz Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej. Rozwiń ją i tam sprawdź czy nie ma żółtego ostrzeżenia przy którejś z linijek. Jeśli jest trzeba zainstalować sterownik do urządzenia w tym punkcie. Jeśli nie ma ostrzeżenia trzeba zaktualizować sterowniki do portów USB. Po przeinstalowaniu sterowników zresetuj komputer i dopiero instaluj drukarkę.
  • REKLAMA
  • #3 16287837
    Maciaty
    Poziom 8  
    W menedżerze urządzeń nie było żadnego ostrzeżenia. Przeinstalowałem sterowniki do USB, jednak problem nadal występuje. Załączam screena z menedżera urządzeń. Windows pokazuje, że wszystkie sterowniki do USB są aktualne.
    HP Deskjet Ink Advant K209a-z - Problem z instalacją drukarki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16287954
    masterten
    Poziom 33  
    Ocena: 284
    Wygląda na niedoróbkę HP.
    Tutaj jest jak obejść problem: http://forum.benchmark.pl/topic/191995-sterow...e-się-bo-stwierdza-że-nia-mam-sterownika-usb/
    Ale nie będziesz miał 'centrum obsługi drukarki' czyli nie zobaczysz poziomów tuszu. Skanować można, ale nie przez program HP - bo go nie będzie.
  • #5 16288468
    Maciaty
    Poziom 8  
    Dziękuję bardzo za pomoc! :) Problem rozwiązany. Pozdrawiam.
REKLAMA