logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zte MF 63 play - Nagły zanik połączenia sieciowego po restarcie

gaju94 18 Lut 2017 02:46 813 2
REKLAMA
  • #1 16287218
    gaju94
    Poziom 2  
    Witam, mam oto taki problem,
    Posiadam komputer stacjonarny z win7 ultimate 64bit, do niego podłączony zawsze był mobilny router jak w opisie przez USB, wszystko działało fajnie do dziś kiedy to po restarcie komputera i niepowodzeniu konfigurowania aktualizacji windows po unistalacji IE nagle zanikło mi połączenie z internetem, wg. diagnostyki są problemy ze sterownikami, nadmienie że po włączeniu systemu z wyłączonym wymuszaniem sprawdzania podpisu sterowników internet działa bez zarzutów.
    Próbowałem już reinstalowac sterowniki routera, karty sieciowej również, przywracanie systemu do stanu sprzed restartu też nie pomogło. Proszę o jakąkolwiek pomoc w namierzeniu problemu, co mogę jeszcze zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16287465
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    Witam
    gaju94 napisał:
    po unistalacji IE nagle zanikło mi połączenie z internetem,
    Po instalacji - uaktualnienia IE tak ?
    A jak na innej przeglądarce czy jest ok ?
    gaju94 napisał:
    Próbowałem już reinstalowac sterowniki routera
    Proponuję odinstalować-usunąć, poszukać na stronie producenta najnowsze i dopiero wgrać.
  • #3 16288307
    gaju94
    Poziom 2  
    Nie instalacji, tylko po odinstalowaniu ie,(stwierdziłem że ta przeglądarka jest mi niepotrzebna) po tym uruchomiłem komputer ponownie jak zalecal system i przy rozruchu właśnie pisało "niepowodzenie aktualizacji....., cofanie zmian"
    Komputer wogólr nie ma połączenia z siecią, na żadnej przeglądarce, po prostu jakby był odłączony od wszelkich źródeł internetu. Odinstalowanie i pobieranie że strony producenta również nie skutkuje, to była właśnie jedna z pierwszych czynności jaką wykonałem.

Dodano po 5 [godziny] 40 [minuty]:

Problem rozwiązany, sterownik ANOD security driver stanowił problem, wystarczyło go usunąć. Dziękuję za zaangażowanie.
    Temat do zamknięcia.
REKLAMA