Przecież tu jest Protel do pobrania na stronie głównej "najlepsze pliki" - Protel DXP Trial version. No chyba że ja coś źle zrozumiałem albo chodzi Ci o inną wersję. Na elektroda.pl je również do pobrania Protel 99SE Trial version.
Zainstaluj protela i SP6 a program który podałem jest do zmiany srednicy otworów bo moze sie zdazyc ze na płytce mozesz miec ponad 6 rodzajów srednic otworów a firmy przyjmuja tylko do 6 różnych srednic otworów.
Co do nowego protela 2004 to wchodzisz na glówna strone - rejestrujesz się i przysyłają Ci płytkę z kodami aktywującymi (bodajże na miesiąc) i tyle. Po co szukać czegoś dużego i ssać przez neta i zapychać łącza
Dziekuje bardzo za wyczerpujace informacje, mam nadz ze ten post pomoze rowniez tym ktorzy beda mieli probl co i jak ze sciagnieciem Protela tak jak ja mialem.
Pzdr
Dodam od siebie, że jest klipper- dodatek do Protela 99SE SP6, DXP i 2004 który dodaje nowe menu w programie: wstawianie grafik, rysunków. A co do menu, to można spolscic Protela samemu i na własny gust, ale tylko główne menu.
> Przecież juz kolega wyżej podał, skąd ściągnąc na elektrodze
Dzięki za odpowiedź, ale moje pytanie dotyczyło czegoś innego. Chyba nie jest zadane niezrozumiale? Przepraszam za spóźnioną reakcję, ale nie dostałem powiadomienia.
Przepraszam za zamieszanie, ale źle zrozumiałem. Mahcin podał hasło do archiwum, a nie do serwera. Stąd nieporozumienie. A swoją drogą hasło do ftp'a też byłoby dobrze znać.
Remeknapr
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Poszukując wersji trial programu Protel, wskazano kilka źródeł do pobrania: oficjalna strona Altium (http://www.altium.com/lookingforprotel/), serwis elektroda.pl oferujący Protel 99SE Trial oraz bezpośredni FTP z Protel 99SE Trial wraz z hasłem do archiwum. Użytkownicy dyskutowali o instalacji Service Packów, zalecając instalację programu wraz z SP6, który poprawia funkcjonalność. Dodatkowo polecono narzędzie Hole Size Editor do zarządzania średnicami otworów na płytkach PCB, gdyż firmy akceptują ograniczoną liczbę różnych średnic. W przypadku Protel 2004 trial wymagana jest rejestracja na stronie producenta, po której wysyłana jest płytka z kodami aktywującymi na określony czas. Wspomniano także o dodatku Klipper rozszerzającym menu programu oraz o możliwości częściowego spolszczenia interfejsu. Problemy z dostępnością linków i hasłami do archiwów były poruszane, z wyjaśnieniem, że pobierając z elektroda.pl nie jest wymagane hasło ani login. Wygenerowane przez model językowy.