logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Protel 99SE Trial - zawieszanie się przy otwieraniu plików .SCH na Windows XP

Freeradio 01 Lut 2008 23:04 1486 8
REKLAMA
  • #1 4760557
    Freeradio
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mianowicie mój Protel ma problem z uruchomieniem serwera schematów. Kiedy próbuję otworzyć ( nawet nowo utworzony ) plik .SCH, program zawiesza się i po chwili wyłącza.
    To już któryś raz, nawet przeinstalowywanie programu nie pomogło.
    Czy jest w stanie ktoś zdiagnozować problem? Bo ja na prawdę nie mam siły, a nie chcę formatować całej windozy [XP]( ponoć brakuje jakichś bibliotek... ).
    Będę wdzięczny za pomoc.

Proszę poprawić temat na zgodny z regulaminem lub zostanie on usunięty.

marek216
  • REKLAMA
  • #2 4760569
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    JAKICHŚ BIBLOTEK? a jakich dokładnie, bo może o jest klucz do rozwiązania?
  • REKLAMA
  • #3 4760617
    Freeradio
    Poziom 15  
    metalli napisał:
    JAKICHŚ BIBLOTEK? a jakich dokładnie, bo może o jest klucz do rozwiązania?

Gdybym wiedział, to bym nie pytał... :/
  • REKLAMA
  • #4 4760756
    Chotu
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Uszkodzona instalacja lub nieprawidłowy klucz licencji/crack ?? To mi przychodzi do głowy..
  • REKLAMA
  • #5 4761081
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Sam kolega pisze że brakuje, skąd taki wniosek? Może kolega próbuje wielokrotnie omawianej opcji RATOWANIA systemu i bibloteki potrzebne do rogramu zostaną dograne?
  • #6 4761152
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    U mnie były podobne objawy po zainstalowaniu poprawki SP6. Jeśli masz ją zainstalowaną, to usuń. Z poprawką SP5 (która zawiera SP3) wszystko działało.
  • #8 4762752
    Freeradio
    Poziom 15  
    metalli dzięki za poświęcenie, z tym że problem jest taki, że nie bardzo wiem czy zainstalowanie tych bibliotek które podałeś załatwi sprawę ( mi bardziej chodziło o biblioteki .dll ). Po prostu jak mówiłem, program nie może w ogóle załadować serwera schematów. Pisze na pasku statusu - Starting server - Schematic Sheet and Library editor... i tyle, po minucie program się zamyka sam.

Spróbuję jeszcze z tym SP5, tylko nie wiem gdzie mogę go pobrać. ( próbowałem z SP2 lecz to samo, z takim wyjątkiem że tym razem wyrzuca komunikat Acces Volation.. ).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Protel 99SE Trial na Windows XP, gdzie program zawiesza się i zamyka podczas próby otwarcia plików .SCH, nawet nowo utworzonych. Próby reinstalacji nie przyniosły efektu. Podejrzenia padają na brakujące biblioteki DLL lub problemy z instalacją/licencją. Jeden z uczestników sugeruje, że problem może być związany z zainstalowaną poprawką SP6 systemu Windows XP, która powoduje błędy, natomiast wersja SP5 (zawierająca SP3) działa poprawnie. Podano linki do bibliotek Protel 99SE oraz kontakt do wsparcia Altium. Użytkownik potwierdza, że program zatrzymuje się na etapie "Starting server - Schematic Sheet and Library editor" i po chwili się zamyka. Próby z SP2 kończą się błędem Access Violation. Wskazano również źródła do pobrania starszych poprawek systemu Windows XP, które mogą rozwiązać problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA