logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WF70F5E3W2W/EO - Jak zmusić serwis do naprawy stukającego bębna?

ppukownik 22 Lut 2017 16:31 4785 7
REKLAMA
  • #1 16298829
    ppukownik
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem mianowicie pralka przed końcem gwarancji zaczęła stukać podczas szybszych obrotów bębna. Serwis Samsunga twierdzi że to jest normalne bo rozkłada pranie ale wystarczy na lekkim fartuchu ustawić pranie i będzie podobnie walić. Sprawdzali / dokręcali amortyzatory , gumy i przeciw wagę. Jak ich zmusić do naprawy pralki? Przesyłam filmiki

• REKLAMA
  • #2 16300241
    guciq
    Poziom 18  
    Ocena: 134
    -Wypoziomuj dokładnie pralkę
    -W tym modelu chyba się kalibruje automat wagowy, tylko niepamiętam jaką procedurą
  • REKLAMA
  • #3 16300245
    MDD
    Poziom 31  
    Ocena: 540
    Masz na myśli chyba pusty bęben [lekki fartuch] jak tak to przy sprawnej pralce nie spotkałem się z takim objawem. Jak zmusić. Wzywać ich i wszystko na piśmie. Niech udowodnią że tak ma być z koro nie było. Potem to już inne procedury.
  • REKLAMA
  • #5 16300647
    tod.1977
    Poziom 23  
    Ocena: 148
    Witam.
    Mógł popękać krzyżak bębna.
    Można spróbować samemu sprawdzić. Zdjąć tylną ściankę i chwycić za koło pasowe, otworzyć drzwi pralki i najlepiej niech druga osoba chwyci za mieszacze w bębnie. Ruszać kołem pasowym używając sporej siły i jeśli będą wyczuwalne luzy pomiędzy tymi elementami czyli bębnem a kołem pasowym to pękł krzyżak. Nie zawsze ta metoda ujawnia usterkę, ale spróbować nie zaszkodzi. Jeśli by się okazało że pękł krzyżak to będzie solidny argument dla kolegi w sporze z serwisem. Kolega pisał że dokręcali amortyzatory a sprawdzali ich sprawność?
  • REKLAMA
  • #6 20319725
    elizolkos
    Poziom 1  
    ppukownik napisał:
    Pralka jest wypoziomowana oraz skalibrowana. Niestety nic nie pomaga

Pralka Samsung musi stać na twardym podłożu, bez żadnych podkładek. Często to właśnie one są przyczyną problemu. Najeży usunąć podkładki, wypoziomować pralkę, zresetować ją poprzez wyjęcie wtyczki z gniazdka elektrycznego , skalibrować bęben . Po wykonaniu tych czynności włączyć pralkę w trybie płukanie/ wirowanie w celu sprawdzenia czy wszystko gra. U mnie podziałało .
    Pozdrawiam serdecznie
    Elisha
  • #7 20319736
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6861
    ppukownik napisał:
    . Serwis Samsunga twierdzi że to jest normalne

I mają rację. Na filmach słychać normalna prace urzadzenia. Nic ponad normę.
  • #8 21110651
    musiakg23
    Poziom 3  

>>16300647 Ma pan rację. Moja pralka też miała to samo, a przy wirowaniu dłuższym paliła się guma

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Samsung WF70F5E3W2W/EO, która zaczęła stukać podczas szybszych obrotów bębna. Serwis Samsunga twierdzi, że jest to normalne zjawisko, jednak użytkownik nie zgadza się z tą opinią. W odpowiedziach sugerowane są różne metody diagnostyczne, takie jak dokładne wypoziomowanie pralki, kalibracja automatu wagowego, a także sprawdzenie stanu krzyżaka bębna. Użytkownicy podkreślają, że pralka powinna stać na twardym podłożu, a także zalecają usunięcie podkładek oraz resetowanie urządzenia. W przypadku stwierdzenia uszkodzenia krzyżaka, użytkownik może mieć solidny argument w sporze z serwisem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA