logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung NP355V5C-S03PL - problem z uruchomieniem systemu po recovery

kemor 77 07 Mar 2017 20:15 1173 6
REKLAMA
  • #1 16329971
    kemor 77
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam.
    Mam problem z laptopem Samsung NP355V5C-S03PL najpierw padła płyta główna, kupiłem cały laptop bez dysku włożyłem dysk uruchomiłem przez F4 Samsung Recovery. Zaczęło instalować system, po zakończeniu wystąpił jeden błąd Rundll i system się nie uruchomił, obraz cały czas migał i po czasie się wyłączał, teraz gdy uruchomię recovery to po zakończeniu, gdy zaczyna włączać się laptop, wyskakuje czarny ekran, tylko nie pamiętam dokładnie coś tam na końcu key, jak by było to bardzo potrzebne, to jeszcze spiszę.
    Kiedyś zgrałem z laptopa żony Samsung R580 dysk samsung recowery na płyty DVD i uruchomiłem system po padnięciu dysku z tych płyt, tylko że partycja była dosyć duża zajęło mi 5 płyt DVD dodam screen z dysków ten, który mam do odzysku to dysk 1 proszę powiedzieć która partycja jest ta recovery albo co zrobić może jeszcze, żeby uruchomić mój dysk na tym nowym laptopie. Samsung NP355V5C-S03PL - problem z uruchomieniem systemu po recovery
  • REKLAMA
  • #2 16329990
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2091
    Kolego, dysk z systemem (partycja recovery) jest też na tym dysku, włożony do innej jednostki wcale nie musi zadziałać, jest to mało prawdopodobne że zadziała. Trzeba na nowo postawić system.
  • REKLAMA
  • #3 16330000
    kemor 77
    Poziom 11  
    Jak to zrobić?
  • #4 16330041
    kokapetyl
    Poziom 43  
    kemor 77 napisał:
    Jak to zrobić ?

Trzeba zakupić nowy system i go zainstalować.
  • REKLAMA
  • #5 16330143
    kemor 77
    Poziom 11  
    Nie ma innej możliwości ?
    Czy na tym dysku jest gdzieś zapisany klucz z systemu bo czytałem że można np. pożyczyć płytę z systemem i tylko wpisać swój klucz na starym laptopie klucz jest przyklejony z dołu laptopa w tym teraz nie ma go przyklejonego.
  • #6 16332148
    kokapetyl
    Poziom 43  
    kemor 77 napisał:
    pożyczyć płytę z systemem i tylko wpisać swój klucz na starym laptopie klucz jest przyklejony z dołu laptopa w tym teraz nie ma go przyklejonego.

Zgadza się, ale pod warunkiem że masz ten klucz (nalepka na sprzęcie), a jak sam piszesz jej nie ma.
  • REKLAMA
  • #7 16332218
    kemor 77
    Poziom 11  
    Z tego co czytam to właśnie od pewnego czasu klucz wpisywany jest w bios i dlatego z tyłu jest tylko naklejka ze windows 8 tylko czy jak teraz mam włożony ten dysk do stacjonarnego komputera jest możliwość odczytania tego klucza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z laptopem Samsung NP355V5C-S03PL, który nie uruchamia systemu po próbie odzyskania go z dysku. Po wymianie płyty głównej i uruchomieniu Samsung Recovery wystąpił błąd Rundll, a po zakończeniu procesu pojawia się czarny ekran. Użytkownik zastanawia się nad możliwością odzyskania systemu z dysku, który wcześniej był używany w innym laptopie, oraz nad lokalizacją klucza systemowego, który może być zapisany w BIOSie. Odpowiedzi sugerują, że konieczne może być zainstalowanie nowego systemu, ponieważ partycja recovery na dysku może nie działać w nowym urządzeniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA