logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Partycja Samsung Recovery

wookash1982 05 Gru 2020 19:10 474 3
REKLAMA
  • #1 19092269
    wookash1982
    Poziom 9  
    Witam wszystkich
    Mam problem z partycją recovery laptop Samsung NP355V5C-S01PL. Z początku do podziału na partycje dysku HDD 750 GB użyłem narzędzia systemowego i wszystko było w porządku. Któregoś razu bawiłem się innym programem do zarządzania dyskami i po jakim czasie zorientowałem się, że partycja recovery znikła i F4 przestał działać.Udało mi się przywrócić zawartość tej partycji już nie pamiętam czy było to programem dmde czy active@ partition recovery. Skopiowałem wszystkie te pliki do nowo utworzonej partycji. Mimo to recovery solution nie chce się zainstalować,a po naciśnięciu F4 ekran jest cały czas czarny i nic się nie dzieje. Może problem jest w błędnym ustawieniu partycji albo niektóre pliki są uszkodzone. Nie wiem gdzie jest przyczyna. Jeśli ktoś miał podobny problem i podzieli się jego rozwiązaniem będę wdzięczny.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19092369
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Ona jest do niczego sensownego niepotrzebna.
    W dobie nowego buildu Windows co pół roku, jest nieprzydatna ze starości (nawet jakby działała).
    A Licencja Windows jest na serwerze MS, więc w razie czego pendrive z aktualną wersją zrobiony narzędziem MS:
    https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
  • REKLAMA
  • #3 19093195
    wookash1982
    Poziom 9  
    Niby masz racje, ale jednak lepiej kiedy to działa chociaż jako narzędzie do naprawy systemu. Raz już z tego skorzystałem kiedy komputer był zainfekowany.
  • #4 19093267
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Narzędzie naprawy systemu i to do tego Aktualne ;-) będzie na tym pendrive zrobionym narzędziem MS. ;-)
    Dodatkowo pozbędziesz się niepotrzebnego badziew softu od Samsunga i nie tylko...
REKLAMA