logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet Pro MFP M426 - Problem ze skanowaniem po sieci (EWS) na Win 7 i 10

rafmik 09 Mar 2017 00:54 2157 0
REKLAMA
  • #1 16332908
    rafmik
    Poziom 10  
    Ocena: 37
    Hej :)

Mam problem z konfiguracją drukarki HP LaserJet Pro MFP M426 - chodzi mi o skanowanie sieciowe przy pomocy EWS.
    Drukarka jest skonfigurowane poprawnie, foldery do których ma być skanowane są udostępnione w sieci.
    Na dwóch komputerach Windows XP wszystko śmiga, natomiast nie mogę tego poprawnie skonfigurować na Windows 7 i 10.

Po konfiguracji EWS w drukarce normalnie widać foldery (można wybrać skanowanie do folderu sieciowego oraz wybrać folder utworzony na Win7 i 10) - po puszczeniu skanowania wyświetla błąd odmowa dostępu...

Czy ktoś ma jakiś pomysł? Wg mnie wszystko jest ok skonfigurowane (w końcu na Win XP działa), infolinia HP jako rozwiązanie problemu sugeruje format C: na komputerze klienta :/ Wg nich gryzą się sterowniki, i drukarkę HP trzeba zainstalować jako pierwszą...

Podpytałem serwisu z którym współpracuje to wg nich to jakiś globalny problem, bo mają dokładnie takie same problemy z tą serią drukarek :(

Czy ktoś napotkał ten problem z drukarkami serii M426?
    Jest jakieś rozwiązanie? Klient ciśnie...
  • REKLAMA
REKLAMA