310artur napisał: Paski mi wyglądają na uszkodzoną kartę graficzną (charakterystyczne - artefaktów na screenie nie widać). RAM na taki defekt miałby jeszcze wpływ może jakbyś miał GPU w CPU zintegrowane i dla grafiki używał RAM
Same pamięci też jakoś dziwnie ustawione. Chociaż nie raczyłeś mi pokazać jakie one mają profile w SPD zapisane to raczej takiego jak zastosowany nie mają. Wymuś tam im częstotliwość 1600 i timingi niech będą po SPD. Napięcie DRAM masz 1,584V skąd ta wartość?
Czym to zasilasz? W ogóle podaj specyfikacje tego sprzętu tak jak każdy. Tobie się nie chce w liście wypisać a nam ma się chcieć po screenach szukać?
I3 ma wbudowane GPU ale nie instalowalem sterownika . a karta graficzna jest napewno ok bo na asusie smiga Panowie
Dodano po 11 [minuty]: i3 3.2 Gh Lga 1156 , 2x4 GB 1333hhz DDr3 , saphire HD 7770 ale wykrywa radeon R7 2000 1GB GDDR5 ,zasilacz tracer be cool 650 W, Gigabye Q57M S2H dual bios max 16 GB ram
Dodano po 43 [sekundy]: przepraszam mialo byc radeon r7 200
Dodano po 1 [minuty]:
Dodano po 6 [minuty]: Panowie , plyte glowna zmieniam bo ma wyjscie dziwieku cyfrowe , na asusie na prawde zadnych problemow nie mialem ,teraz niby juz sa pamieci wlozone ok, i dziala ale po 15 minutach nawet gdy wyjde z allplayera do pulpitu zaczyna znow latac paskami i wydajnosc spada jakby system juz byl stary , a to nowy system juz drugi raz instalowalem, na roznych sterownikach graficznych i tak samo jest, wczesniej byly podkrecone ramy na turbo , wylaczylem to w biosie i jakby lepiej , ale problem nie znika
Dodano po 1 [minuty]: na jednej kosci ram dziala idealnie , taksamo jak w asusie z dwoma zainstalowanymi , niewiem co jest ,ten sam procesor co w asusie takze jest ,
Dodano po 19 [minuty]:
Dodano po 3 [minuty]: zresetowalem bios wyjmujac kabel z zasilania, wyjmujac baterie i zwierajac clr cmos ,zobaczylem ze po tych czynnosciach samo mi w biosie wlacza tryb turbo a nie normal , po wlozeniu drugiej kosci ram 5 minut dobrze jest a za chwile znow paski migaja , mam dobre chlodzenie ,wiec nic raczej sie nie przegrzewa
Dodano po 2 [minuty]: