logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 5200 - drukuje białe strony mimo sprawdzonego tonera, możliwy problem z laserem

stratoss06 11 Mar 2017 15:05 771 2
REKLAMA
  • #1 16338047
    stratoss06
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Drukarka HP 5200 ,,drukuje białe strony" Po przeprowadzeniu testu wewnętrznego też wychodzą białe strony. Toner jest Ok sprawdzałem na trzech wypróbowanych sztukach. Domyślam się że problem może być z laserem ...? Proszę o pomoc gdzie i jak szukać rozwiązania?
  • REKLAMA
  • #2 16340258
    Bitels85
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Albo jest uszkodzony mechanizm przesłony lasera, która się otwiera podczas zamykania pokrywy tonera albo optyka lasera jest baardzo zakurzona. Zdemontuj pokrywę górną i sprawdź, czy dźwignia przesłony działa poprawnie, jeśli tak, zdemontuj i oczyść optykę lasera.

Ostatnie co mi przychodzi do głowy to problem z ładowaniem wałka opc lub rolki transferowej.
  • #3 16340579
    stratoss06
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Podejrzewam ten problem z ładowaniem wałka opc lub rolki transferowej - bo na ,,siłę"" wyciągałem toner z drukarki który był otwarty z jednej strony ( bolec spinający dwie połówki tonera). Dzięki Bitels85 będę musiał to sprawdzić!
REKLAMA