logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP5L - drukarka drukuje białą stronę po czyszczeniu czujnika papieru

canda 22 Lis 2005 21:48 1250 4
REKLAMA
  • #1 2016580
    canda
    Poziom 12  
    Witam
    Mam problem - drukarka drukuje białą strone. Przed czyszczeniem wszystko było ok po odpięciu elektroniki i wyczyszczeniu czujnika papieru oraz ponownym podłączeniu jest biała strona.
    wszysrkie przewodu podłączone chyba dobrze - ale gdybym pomylił wtyczki to nie przechodziłaby w stan gotowości po załadowaniu papieru. Co mogłem namieszać???
  • REKLAMA
  • #2 2017613
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam

Po tym co napisałeś od razu nauwa mi się że powinieneś sprawdziś jeszcze raz połączenia. Napisałeś że odpinałeś elektronike może któraś złączka jest nie dokońca wpięta? W maualu piszą żeby sprawdziś styki od wysokiego napięcia (przeczyścić).Jeżeli odpinałeś laser sprawdź czy jest dobrze wpięty. I na koniec jeszcze jedno czy próbowałeś drukować na innym kardridżu?.
    Moim zdaniem jednak coś źle poskładałeś (powpinałeś).

Pozdrawaim
  • REKLAMA
  • #3 2018933
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Albo nie otwiera się skaner, przez co nie naświetla bębna w tonerze (w klapie jest plastikowa wypustka, która po zamknięciu klapy wchodzi w otwór w skanerze i odsłania działko lasera). Warto sprawdzić. Poza tym też sądzę, że coś źle poskładałeś, bo skoro przed czyszczeniem było OK...
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2018981
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    tak jak piszą koledzy sprawdź jeszcze raz wszstko na spokjnie, bo równiez może nie być przejścia masy na elektrodzie przy wałku podającym toner.
  • #5 2019469
    canda
    Poziom 12  
    Tak - ponowne sprawdzenie i przeczyszczenie pomogło - troche spanikowałem bo kupiłem nowy toner i nie było nic - dziekuje za wszystko
    - zamykam ten temat
REKLAMA