logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zafira A otwieranie szyb tył - nie mogę otwierać szyb z tyłu.

lolozaq1 13 Mar 2017 22:29 5118 4
REKLAMA
  • #1 16344069
    lolozaq1
    Poziom 2  
    Witam.
    Kupiłem zafire A jakiś miesiąc temu i od początku nie mogę otwierać szyb z tyłu jako pasażer przednim panelem otwieram wszystkie szyby i wszystko działa, otwieranie tylnych szyb mam odblokowane ale nie świeci się w ogóle pomarańczowa kropeczka na przycisku, patrzałem i przyciski są podłączone i wychodzi na to jak by nie było napięcia i nwm czy jest to gdzieś indziej odłączone czy jakiś bezpiecznik wypięty albo jakaś blokada szukałem na internecie i nic nie znalazłem na ten temat.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16344474
    swistak5555
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Zafira ma problem z wiązką miedzy drzwiami a karoseria , tam na łączeniu pękają kable.
  • REKLAMA
  • #4 16344482
    zubereq
    Poziom 16  
    Ocena: 89
    Albo uszkodzona wiązka w przelotce, albo uszkodzona blokada w przełączniku kierowcy. Jeśli nie możesz uruchomić szyb przełącznikami z tyłu a z panela kierowcy Ci działają to myślę że prawdopodobnie wina jest w blokadzie w przełączniku.
  • #5 16344485
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3475
    Sprawdź przy panelu kierowcy czy na białym przewodzie wychodzi zasilanie, jak nie to przełącznik blokady zepsuty, a jak jest to gdzieś po drodze przewody połamane.
REKLAMA