logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka pobiera wodę, nie pierze-ocena szczotek-połączenie silnika na krótko

dzemi99 14 Mar 2017 01:31 14628 2
  • #1 16344359
    dzemi99
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z pralką Bosch WFL1607BY/27, pralka pobiera wodę ale bęben się nie rusza. Czytałem że może to być wina między innymi programatora, lub szczotek w silniku. Wyciągnąłem silnik i szczotki, według mnie szczotki nadają się do wymiany, ale zanim kupię nowe chciałbym się upewnić czy to na pewno ich wina, tylko nie wiem jak podłączyć ten silnik na krótko. Dodam że ostatnimi czasy podczas prania słyszałem takie charczenie, szczególnie przy wirowaniu i w sytuacji gdy miałem dużo ubrań w pralce. Czy ktoś może mnie poinstruować jak podłączyć i sprawdzić ten silnik?

Jeżeli temat znajduję się w złym dziale proszę o przeniesienie, z góry dziękuję,
    Załączniki:
    • Pralka pobiera wodę, nie pierze-ocena szczotek-połączenie silnika na krótko 20170314_011113.jpg (908.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Pralka pobiera wodę, nie pierze-ocena szczotek-połączenie silnika na krótko szczotki.jpg (1.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 16344361
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Tych szczotek już nie ma. Koniecznie je wymień. Przed wymianą sprawdź stan komutatora.
  • #3 16344367
    dzemi99
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Dzięki za informacje, tak wygląda komutator:

Pralka pobiera wodę, nie pierze-ocena szczotek-połączenie silnika na krótko

Dodano po 10 [godziny] 22 [minuty]:

Wymieniłem szczotki na nowe i pralka działa. Temat do zamknięcia.
REKLAMA