logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 46PFL5606H/58 - Zmiana języka dźwięku z angielskiego na polski

grunio 17 Mar 2017 18:04 4929 1
REKLAMA
  • #1 16352403
    grunio
    Poziom 8  
    Ocena: 30
    Witam. Mam problem.
    Kupiłem telewizor Philips 46PFL5606H/58. Podłączyłem go do mojej kablówki i ustawiłem kanały tak jak ma moja kablówka. Lecz gdy jest film na którymś kanale to występuje on w oryginalnym języku (np.angielski nie ma lektora).

Robię tak jak znalazłem w instrukcji czyli:
    Zmiana języka dźwięku:
    Można wybrać język dźwięku, jeśli jest on dostępny w transmisji. W przypadku kanałów cyfrowych może być dostępnych kilka języków.
    1. W trakcie oglądania telewizji naciśnij przycisk OPTIONS.
    2. W przypadku kanałów cyfrowych wybierz opcję [Język dźwięku], wybierz język polski, a następnie naciśnij przycisk OK

No i oczywiście mam lektora. lecz gdy przełączę na inny kanał (bo są reklamy) i chcę wrócić do oglądanego filmu znowu wraca mi do języka angielskiego (brak lektora). No i znowu muszę robić jak w instrukcji. jest to cholernie męczące. Słyszałem, że jest możliwość ustawienia na stałe aby był dźwięk polski.
    Proszę o napisanie mi jak mam to zrobić krok po kroku.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16352774
    MDD
    Poziom 31  
    Ocena: 540
    Chyba? nic z tym nie zrobisz. Podobnie mam w samsungu nic nie pomogło. Jeden starszy chodzi a w drugim nowszym muszę przełączać dzwięk. Na tej samej stacji raz jest dobrze a jak ''film'' to trzeba przełączać. Nie każdy.
REKLAMA