Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung Ue40h6400AW - Brak obrazu

19 Mar 2017 15:54 885 7
  • Poziom 20  
    Witam serdecznie.
    Dziś mój telewizor sprawił mi niespodziankę w postaci braku wizji.
    Konkrety:
    Dźwięk obecny
    Podświetlenie matrycy obecne
    13v na bezpieczniku Tcona jest, diody na nim się świeca. Nie wiem czy słusznie podejrzewam uszkodzenie właśnie tcona BN41-02110. Proszę o pomoc.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Spec od komputerów
    Jeśli tylko tyle na nim zmierzyłeś, to póki co nie ma podstaw żeby twierdzić, że to właśnie T-Con jest uszkodzony.
  • Poziom 20  
    Wiec tak
    Napięcia na tcon 3,3v 1,5v 1,8v 2,5v obecne. Nie świeci dioda led3 wczesnej tego nie zauważyłem. Chyba wg opisu na tcon powinno być tam jeszcze 125v ale nie widzę test pointa.
  • Poziom 16  
    seven01 napisał:
    Chyba wg opisu na tcon powinno by? tam jeszcze 125v ale nie widz? test pointa.


    Makabra, takie napi?cie na tcon? Czy ty tcon nie pomyli?e? z zasilaczem czego? innego
  • Poziom 20  
    Samsung Ue40h6400AW - Brak obrazu

    Pewnie to jest 12,5v ale gafa
  • Poziom 20  
    Dziś otrzymałem 2 tcon. Po instalacji zadowolony wszystkie 3 diody świecą. Obraz jest ale w paski :( wszystkie oznaczenia takie jak na moim starym. Czyżby trafił mi się uszkodzony? Samsung Ue40h6400AW - Brak obrazu
  • Poziom 16  
    Telewizor możesz już oddać do utylizacji.