logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakupy CCTV na AliExpress: Co warto kupić od Gadinan Official Store?

AlojzyBombeLL 19 Mar 2017 17:41 4659 17
  • #1 16356748
    AlojzyBombeLL
    Poziom 8  
    Witam wszystkich
    Chciałbym aby. W tym temacie porozmawiać o zakupach z chin
    Różnice w cenie tam w chinach a u nas w PL są drastyczne
    Jeśli macie już doświadczenia co do zakupów na tym bądź innym portalu zapraszam do pogawędki
    Ja cctv jeszcze nie sprowadzałem ale inne gadżety z dziedziny elektroniki tak
    Zapewne zaraz padną słowa o Vat,Cło oczywiście istnieje taka opcja ze się na to trafi do
    ale nie zawsze

Przy zakupach ilości że tak powiem na użytek własny jest to bardzo mało prawdopodobne(ja na 10 zakupów z chin ani razu nie wpadłem na cło)
    Kolejna sprawa to gwarancja a w zasadzie jej brak ,tu sprawa raczej jasna
    Proszę o nie usowanie tematu przez szanownego moderatora
    Jako ze jest zakaz podawania linków podaje nazwe sprzedawcy z ALIEXPRESs
    Gadinan Official Store
    Wyglada ze maja ciekawą oferte na produkty pod marką nie znaną u nas
    Marka GADINAN
  • #2 16357024
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    Store:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - HASECU Store
  • #3 16359319
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Oczywiście​, wszytko jest dla ludzi.
    Po pierwsze ceny są takie wysokie ponieważ w Polsce jest chore podejście do kogoś kto importuje.... Po pierwsze płacisz z góry za towar, następnie transport, następnie do ceny towaru+tranaportu dolicznlane jest cło, a na końcu do tego wszystkiego VAT. Cło i VAT płacisz gotówką w polskich UC.
    Czyli automatycznie cena cctv u nas to od +30-50% więcej​ (to już samo państwo dodaje), a gdzie zarobek?
    Następnie gwarancja, wsparcie, czyli coś co kosztuje bardzo bardzo dużo.

Generalnie do puki nie masz firmy i kupujesz na Ali prywatnie to okej. W razie kontroli nic nie znajdą.

Na Ali express totalnie nie polecam kupować rejestratorów, tak naprawdę 90% to dvry z fabryki xm, czyli u nas masz chyba z 10 firm które je sprzedają po naprawdę dobrych cenach.

Chińscy dostawcy z Ali, kończą wsparcie techniczne do nich po około pół roku.
    Trochę lepiej jest z kamerami IP
    Kamery AHD tvi cvi analog czy lepsze IP to w miarę bezpieczny wybór.

Ja kiedyś kupowałem w E&M Tech Center Store. Kamery okej
  • #4 16359971
    AlojzyBombeLL
    Poziom 8  
    Witam
    Generalnie temat skierowałem raczej dla osób które chcą sobie sprowadzić coś indywidualnie na własne potrzeby
    Wiadomo ze firmy z tego nie skorzystają
    Co do zakupów i wsparcia po zakupie to mamy oczywiście 2 ścieżki
    Pierwsza: to zakup urządzeń które występują na naszym rynku i są identyczne (tu raczej na wsparcie możemy liczyć)
    Druga:To urządzenia które całkowicie nie występują na naszym rynku,z tymi na pewno musimy się liczyć że ze wsparciem może być krucho
    Co do rejestratorów to aż tak nie siedzę w tym temacie który model jest najlepszy i pod jakim brendem występuje taki sam
    Poniżej przykładowa aukcja rejestratora IP 16ch który u nas najtaniej znalazłem za 1100 zł
    Cena Ali na nasze to jakieś 440 zł (ten jest bez loga Dachua)
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Tu np ciekawa kamera obrotowa poniżej cena z PL i cena z Ali różnica porażająca Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #5 16361973
    giaur13
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Kolejny gwóźdź do trumny z napisem DAHUA.

Ja mam tylko pytanie, a w zasadzie dwa:
    AlojzyBombeLL napisał:
    Pierwsza: to zakup urządzeń które występują na naszym rynku i są identyczne (tu raczej na wsparcie możemy liczyć)

Tzn jak? O to wsparcie mi się rozchodzi. W sensie gdzie? Kupujemy pomijając polskich dystrybutorów na Ali, a później reklamujemy u polskiego sprzedawcy? Albo polskiego sprzedawcy się pytamy jak to podłączyć?
    I druga sprawa: dlaczego akurat Dahua? Jakiś sprzedawca to polecił, czy to po jakimś badaniu rynku?

I szerzej, bo temat zaczyna się od:
    AlojzyBombeLL napisał:
    Chciałbym aby. W tym temacie porozmawiać o zakupach z chin
    Różnice w cenie tam w chinach a u nas w PL są drastyczne

czyli zachęta do ogólnej dyskusji nt importu z Chin.

Moim zdaniem: temat podobny jak zakupy przez internet. Krótkowzrocznie: super. Dokładnie ten sam towar co w sklepie mamy w dużo niższej cenie. Idziemy do sklepu przymierzyć (w przypadku ubrań) doradzić się sprzedawcy (w przypadku elektroniki) a później kupujemy tam gdzie taniej. Jasne i logiczne.

Długowzrocznie: w pewnym momencie ten sprzedawca dojdzie do wniosku, że ma w nosie sklep. Trzyma magazyn, ludzi itd a służy jako darmowy punkt doradczy/przymierzalnia (w zależności od branży). I go zamknie. I nie będzie już gdzie się doradzić i uzyskać wsparcia.
    Jak ktoś nie wierzy, że tak się stanie: proszę spojrzeć na wiele tematów. Szczególnie specjalistycznych. Wspinam się. Kiedyś w Łodzi było z 10 sklepów wspinaczkowych. Teraz? Jeden? I Decathlon. Oczywiście, jak pojawiły się sklepy internetowe to się cieszyłem. Przymierzałem buta w sklepie stacjonarnym, a później kupowałem przez net. Tylko następstwem tego jest to, że teraz nie mam gdzie przymierzyć.
    A inne tematy? Sklepy z rowerami? Nartami? Sprzętem windsurfingowym? Księgarnie? Sklepy z odżywkami sportowymi? Fajnie, bo to wszystko można kupić w necie. Ale nie ma kogo podpytać, kogo się doradzić. Gdzie przymierzyć, obejrzeć itd.
  • #6 16362714
    AlojzyBombeLL
    Poziom 8  
    giaur13 napisał:
    Kolejny gwóźdź do trumny z napisem DAHUA.

Ja mam tylko pytanie, a w zasadzie dwa:
    AlojzyBombeLL napisał:

Tzn jak? O to wsparcie mi się rozchodzi. W sensie gdzie? Kupujemy pomijając polskich dystrybutorów na Ali, a później reklamujemy u polskiego sprzedawcy? Albo polskiego sprzedawcy się pytamy jak to podłączyć?
    I druga sprawa: dlaczego akurat Dahua? Jakiś sprzedawca to polecił, czy to po jakimś badaniu rynku?

Dahua jest mi znana jest dość tania i jest Chińska przez co jeszcze tańsza ale to tylko przykład !
    Wsparcie ,chodziło mi raczej o firmware
    giaur13 napisał:

Moim zdaniem: temat podobny jak zakupy przez internet. Krótkowzrocznie: super. Dokładnie ten sam towar co w sklepie mamy w dużo niższej cenie. Idziemy do sklepu przymierzyć (w przypadku ubrań) doradzić się sprzedawcy (w przypadku elektroniki) a później kupujemy tam gdzie taniej. Jasne i logiczne.

Tu sie zgadzam ale niestety takie sa prawa rynku
    giaur13 napisał:
    A inne tematy? Sklepy z rowerami? Nartami? Sprzętem windsurfingowym? Księgarnie? Sklepy z odżywkami sportowymi? Fajnie, bo to wszystko można kupić w necie. Ale nie ma kogo podpytać, kogo się doradzić. Gdzie przymierzyć, obejrzeć itd.

Pomoc uzyskać na tym forum to jak trafić 6 w totka więc obawy nie ma rzadko kto pomaga
    No ale to nie jest przedmiotem tematu
    Sprawa jest taka że ci co tu zaglądają do sklepu raczej nie pójdą a to jest naprawdę odsetek społeczeństwa
  • #7 16363776
    treborsz
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 240
    AlojzyBombeLL napisał:
    Pomoc uzyskać na tym forum to jak trafić 6 w totka więc obawy nie ma rzadko kto pomaga
    Z bólem... oczu (chciałem napisać serca, ale usłyszałem wewnętrzny "głos") czytam takie wpisy prowadzone przez uczestnika Forum, którego aktywność w zasadzie ogranicza się do wpisów w tym temacie.
    Na jakiej podstawie wyciągane są takie wnioski?

To nie jest forum handlowe (chociaż przez wielu handlowców jest wykorzystywane do kryptoreklamy swoich produktów, ewentualnie castingu na najtańszy produkt), a techniczne.

Sugeruję moderatorom przenieść cały wątek do kosza.
    A autorowi wątku proponuję popracować nieco nad ortografią i interpunkcją.
  • #8 16363813
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 16364076
    AlojzyBombeLL
    Poziom 8  
    sharp napisał:
    Jak widać, przebieg dyskusji nie idzie po myśli autora.

Jak nie idzie ? miała być dyskusja o zakupach w Chinach i jest !
    Każdy ma swoje zdanie na ten temat i ma prawo się wypowiedzieć
    treborsz napisał:
    To nie jest forum handlowe (chociaż przez wielu handlowców jest wykorzystywane do kryptoreklamy swoich produktów, ewentualnie castingu na najtańszy produkt), a techniczne.

I właśnie dla tego ja tu nic nie oferuje do sprzedania,jedynie uwidaczniam co można kupić za 1/2- 1/3 ceny bez wsparcia(tylko cena jest tak drastycznie różna że towar jest wart uwagi)
    Jeśli kogoś stać na zakupy w PL ze wsparciem za 5 x tyle co tam to chwała mu za to
    Ale jeśli go nie stać to co ma nie kupić wcale ?

A technicznie możecie się wypowiedzieć czy to sprzęt godny uwagi ,do czego gorąco zachęcam.

sharp napisał:
    Taki temat powinien być w Hyde parku (na co już zwróciłem uwagę administracji) mimo, iż tematyka dotyczy CCTV.

Hehe w czasach PRL miało to swoją nazwe

Panowie czy zakupy tego typu są nielegalne ? nie zgodne z prawem ?nie rozumiem was ?!
    Wasze wypowiedzi wyglądają tak jakby każdy z was bał się żeby przypadkiem ktoś nie skusił się na te zakupy i was przypadkiem nie pominął .
    UWAGA taka sytuacja nie nastąpi ponieważ nie każdy chce się samodzielnie bawić w takie rzeczy .
    Nikt nie namawia do zakupów i nie każe nikomu kupować w Chinach
    Każdy ma prawo zdecydować czy chce tanio i bez wsparcia czy drogo i ze wsparciem

Panowie jeśli temat się nie podoba nie musicie tu zaglądać bo tak naprawdę dywagacje o opłacalności nie są tematem tego wątku
    Tematem jest od kogo kupić bezpiecznie i ewentualnie jaki sprzęt

sharp napisał:

Cytat:

Przepraszam bardzo jeśli was uraziłem być może wy należycie do tej nielicznej grupy która pomaga
  • #10 16364253
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 16364289
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 16364521
    giaur13
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    norbert.s. napisał:
    Tą obrotówkę mogę Ci sprzedać z polską gwarancją i fakturą VAT za 2700zł netto

Żeś dołożył... Nawet jeśli masz 50% na Dahue to rozważ, czy to dobry pomysł pisać o tym tutaj. Szczególnie w tym wątku.
  • #13 16364537
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 16364732
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    norbert.s. napisał:
    Rejestrator niby Dahua, ale nie Dahua

Czyli co masz na myśli że Chińczyk wybudował fabrykę i produkuje kamery pod logo Dahua a to nie prawdziwe Dahua ? A te kupowane u ciebie za 2700zł są oryginalne i wyprodukowane w UE ? czy USA ? Nie kumam czy może te obie kamery robi Chińczyk tylko że te co idą na EXPORT do UE są lepsze ?
  • #15 16364775
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 16364845
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #17 16365059
    AlojzyBombeLL
    Poziom 8  
    norbert.s. napisał:

AlojzyBombeLL napisał:
    Tu np ciekawa kamera obrotowa poniżej cena z PL i cena z Ali różnica porażająca

Stary, daj spokój i nie zawracaj d..py. Tą obrotówkę mogę Ci sprzedać z polską gwarancją i fakturą VAT za 2700zł netto, więc gdzie widzisz interes w ciągnięciu jej bez żadnej gwarancji i z ryzykiem zapłacenia cła z Chin za 2050zł?

Masz po części racje tylko pokaż mi sklep w którym tą kamerę kupie za tyle jako amator ,ilu ludzi może dotrzeć do twojej oferty ?

Mówisz że załatwisz za tyle to czemu nie prowadzisz sprzedaży np na allegro w tej cenie ?
    Nawet jeśli byś za tyle załatwił tą kamerę to i tak dla osoby która nie prowadzi działalności wyjdzie o wiele drożej bo musi zapłacić vat a wtedy to robi sie 3300zł ,tam jak ktoś wie jak kupić 1250zł taniej

Panowie jeszcze raz mówię po co te nerwy zakup amatorsko CCTV na własne potrzeby jest opłacalny.

sharp napisał:
    . O czasie dostaw czasami nie ma co wspominać.

Choć jak by ktoś się zatowarował to może nawet i tym handlować bo nawet po zapłaceniu cła wychodzą niektóre rzeczy o wiele taniej

Nie mylcie waszej kompleksowej usługi z tymi zakupami bo to całkiem inna sprawa

Jeśli chodzi o wsparcie to właściwie jakie możecie dać ? za darmo ,słucham ?
    Firmware wypuszcza producent
    Gwarancje daje producent ,tu jej nie mam ale mam 2-3 razy tańszy produkt a kupując coś dobrego nie przypuszczam że się zepsuje w trakcie np 12 miesięcy bo tyle jest gwarancji dla firm

W tej chwili mam najtańsze analogi kupione kiedyś 5 lat temu na allegro i żadna kamera nie padła ani razu do dziś !
    Jak padnie po 12 miesiącach po gwarancji mam rozumieć ze mi wymienicie albo naprawicie za darmo ? --- nie ,za pieniądze niestety
    Kolejna sprawa to jako firma sprzedacie mi kamerę i tu koniec , bo jak zapytam jak ją podłączyć to powiecie że możecie przysłać instalatora oczywiście nie za darmo.

Wasze wsparcie kosztuje tyle co instalacja wiec o co te bicie piany ???

Niestety nic za darmo nie ma i ja to rozumiem i nie widzę problemu żeby zamówić instalatora który to zamontuje jeśli sobie sam ktoś nie poradzi
    Całe te wsparcie to pojecie względne wszystko zależy za jaka cenę

I mam prośbę do Pana Moderatora lub administracji ,proszę przypomnieć wszystkim forumowiczom że forum Elektroda istnieje także dla AMATORÓW i pasjonatów nie tylko dla prywatnych pogawędek Profesjonalistów
    Nie widzę potrzeby usuwania tego tematu do kosza.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat zakupów sprzętu CCTV z Chin, zwłaszcza na platformie AliExpress. Uczestnicy wymieniają się doświadczeniami związanymi z różnicami cenowymi między Polską a Chinami, wskazując na znaczne oszczędności przy zakupach bezpośrednich. Zwracają uwagę na kwestie związane z cłem i VAT-em, które mogą wpłynąć na ostateczną cenę. Wskazano na brak wsparcia technicznego dla produktów zakupionych w Chinach oraz na ryzyko związane z gwarancją. Uczestnicy podkreślają, że dla amatorów, którzy nie potrzebują profesjonalnego wsparcia, zakupy w Chinach mogą być opłacalne. Wspomniano również o markach takich jak Dahua i Gadinan, a także o różnych typach kamer, takich jak AHD, TVI, CVI oraz IP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA