logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 47LE5500 odbiór DVB-C w ustawieniu kraju: "polska"

fancy 22 Mar 2017 11:21 1635 3
REKLAMA
  • #1 16363244
    fancy
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    Mam następujący problem. Po przeprowadzce nie mam możliwości zainstalowania anteny dachowej jednak mam sygnał w kablu. UPC daje darmowe (niekodowane) kanały w paśmie analogowym (odpada - jakość poniżej krytyki) i cyfrowym. O co dokładnie mi chodzi? Ustawienie telewizora na kraj "Polska" powoduje, że nie ma możliwości korzystania z DVB-C (brak możliwości wyboru TV kablowej). Ustawienie na kraj np: "Niemcy" daje już opcję odbioru DVB-C, kanały chodzą elegancko. Jednak w takiej sytuacji brak polskich czcionek na telegazecie i EPG co niekiedy znacznie utrudnia odczytanie tekstu. Czy jest możliwość, aby zmusić TV do odbioru DVB-C i poprawnego polskiego tekstu z EPG?
    Aktualny soft 4.0.0 kiedyś taki się wgrał on-line (na oficjalnej stronie LG o dziwo dostępny jest soft starszy)
    Na amerykańskiej stronie LG dostępny jest soft z numerem: 8.03.07, ale nie mam pojecia czy wgrywanie softu do TV nie przeznaczonego na polski rynek jest dobrym pomysłem i czy w ogóle taka operacja załatwi mój problem?
    Może ktoś spotkał już się z takim problemem i wie jak go rozwiązać, albo wie na pewno, że się nie da?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16363463
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    Mam ten sam tv odpowiedź z serwisu to odbiornik ma przystosowane oprogramowanie na ustawieniu Polska Polski odbiera tylko DVB-T analogową i cyfrowy sygnał.
    Zmiana na inny kraj przy ustawieniu Polski ( język ) nie uzyskasz poprawnego polskiego tekstu z EPG.
    Jak nie chcesz problemów to nie polecam grzebania w wersji oprogramowania, możesz wyszukać inny kraj gdzie brak znaków polskich będzie mniej rażący w wyglądzie.
    Jak chcesz pewnej odpowiedzi zadaj pytanie na-
    Wejdź na Chat i porozmawiaj z Konsultantem LG

http://www.lg.com/pl/wsparcie/obsluga-klienta/chat-email

http://www.lg.com/pl/wsparcie/wsparcie-produktowe/lg-47LE5500
  • REKLAMA
  • #3 16365865
    fancy
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dzięki za odpowiedź. Z konsultantem nie ma co gadać, mówi co ma mówić i tyle. Dostałem dokładnie taką samą odpowiedź. Myślałem, że może znajdzie się na forum jakiś serwisant LG, który będzie miał patent na problem. Z drugiej strony jak samo LG nie dostrzega problemu swoich użytkowników to może przy najbliższej wymianie TV potraktować firmę dokładnie tak samo? Przecież sprzętowo TV przygotowany, wystarczą drobne zmiany w oprogramowaniu...
  • #4 16365910
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    Większość producentów olewa klientów, po gwarancji martw się sam LE 5500 to bardzo dobry tv przydała by się funkcja DVB-C na ustawieniach Polska Polski swego czasu czytałem o możliwości odblokowania ale bałem się uszkodzić oprogramowanie ( koszty powrotu do poprzedniej wersji ). :)
    Nie zamykaj tematu może ktoś zapuka.........
REKLAMA