logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie uruchamia się po instalacji programu, błąd 0x800700b7, BIOS i CMD działają

jakconly 25 Mar 2017 13:05 2142 7
REKLAMA
  • #1 16370313
    jakconly
    Poziom 2  
    Mam poważny problem. Postanowiłem zainstalować pewien program który po instalacji zapytał o pozwolenie na ingerencję w sterowniki grafiki. Przypadkowo się na to zgodziłem, ale na resztę już się nie zgodziłem. Po restarcie systemu, windows 7 się nie podniósł. Próbował się włączyć, mrugnął czarny ekran i wyświetlił się komunikat gdzie można było wybrać ponowne uruchomienie lub próbę naprawy systemu. Naprawa nic nie przyniosła. Na komputerze działa jedynie bios i cmd. Tryb awaryjny nie działa a próba przywrócenia systemu kończy się błędem 0x800700b7. Mam windows 7, płytę główną gigabyte, procesor i 5 grafika zintegrowana (nie mam osobnej karty graficznej). Proszę o pomoc, np. DOKŁADNĄ instrukcję jak nie wiem, przywrócić system albo coś. Na cmd nie znam się jakoś dobrze i z wypalaniem płyt z innego komputera też mam jakieś problemy. Ostatnie pytanie to czy da się to jeszcze naprawić???
  • REKLAMA
  • #2 16370408
    humbel
    Poziom 27  
    Ocena: 198
    jakconly napisał:
    pruba przywrócenia systemu kończy się błędem 0x800700b7.

Po pierwsze Próba, po drugie czy przywracałeś system z narzędzi dostępnych w środowisku Windows czy z płyty instalacyjnej?
  • REKLAMA
  • #4 16370823
    jakconly
    Poziom 2  
    Użyłem narzędzi ze środowiska Windowsa, a program to spacedesk, prosił też o ingerencję w sterowniki myszki i klawiatury na co mu nie zezwoliłem.

Da się to w ogóle naprawić bez reinstalacji systemu?
  • REKLAMA
  • #5 16370925
    humbel
    Poziom 27  
    jakconly napisał:
    Da się to w ogóle naprawić bez reinstalacji systemu?

Jeżeli posiadasz płytę instalacyjną, to coś można zdziałać :)
    Jak wspomniałeś posiadasz windows 7. Po zbootowaniu płyty będzie na dole w okienku taka opcja jak "Napraw komputer".
    Klikasz i wybierasz interesującą cię opcję, np przywracanie systemu do "ostatniej działającej konfiguracji" lub do momentu, który będzie dla ciebie odpowiedni i dostępny do przywrócenia.
    Jest tam jeszcze kilka innych narzędzi takich jak naprawianie podczas uruchamiania itd.
  • #6 16370958
    jakconly
    Poziom 2  
    Czy chodzi o płytę na której oryginalnie był wgrany windows, jeśli tak to czy to na niej oprócz windowsa są te narzędzia i czy różnią się od tych dostępnych w środowisku windows ? I jedno pytanie, czy mogę czuć się bezpiecznie bootując tą płytę i nie zacznie się nagle instalacja Windowsa? Boje się bo w ten sposób można stracić aktywację systemu.

Mając jakiś duży problem, jeszcze nigdy nie udało mi się go rozwiązać korzystając z prawidłowych rozwiązań i narzędzi które zawsze wszystkim pomagały :(

Ta płytka od razu otwiera okno do instalacji windowsa, język itd
  • REKLAMA
  • #7 16373456
    humbel
    Poziom 27  
    jakconly napisał:
    Czy chodzi o płytę na której oryginalnie był wgrany windows

Chodzi o płytę instalacyjną z systemem. Tak.
    jakconly napisał:
    czy to na niej oprócz windowsa są te narzędzia

Tak
    jakconly napisał:
    czy różnią się od tych dostępnych w środowisku windows ?

Tak. Różnica jest dosyć znaczącą, bo masz możliwość ingerencji w pliki które w środowisku Windows są normalnie używane w wyniku czego nie można nanieść na nie jakich kolwiek zmian.
    jakconly napisał:
    nie zacznie się nagle instalacja Windowsa?

Nie. Cały proces jest kontrolowany przez ciebie.

jakconly napisał:
    Ta płytka od razu otwiera okno do instalacji windowsa, język itd

Wybierz języki i kliknij dalej.
    Następne opcje które powinny się pojawić zawierają przycisk "napraw komputer"
    Windows 7 nie uruchamia się po instalacji programu, błąd 0x800700b7, BIOS i CMD działają
    Okno instalacji w przypadku Windows 7 jest takie samo. Po prostu to zdjęcie było dobrej jakości. Nie patrz na to że to Vista.
  • #8 16374939
    jakconly
    Poziom 2  
    Dziękuję, sprubuję jak tylko będe miał czas.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z uruchomieniem systemu Windows 7 po zainstalowaniu programu spacedesk, który poprosił o ingerencję w sterowniki grafiki. Po restarcie systemu Windows 7 nie uruchamia się, a użytkownik otrzymuje błąd 0x800700b7. Użytkownik próbował przywrócić system, ale napotkał trudności, ponieważ tryb awaryjny nie działa, a dostępne są jedynie BIOS i CMD. Użytkownik pyta o możliwość naprawy systemu bez reinstalacji. Odpowiedzi sugerują użycie płyty instalacyjnej Windows 7, aby uzyskać dostęp do opcji naprawy, takich jak przywracanie systemu do ostatniej działającej konfiguracji. Użytkownik obawia się, że bootowanie z płyty może spowodować utratę aktywacji systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA