logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica - Jak rozpoznać model kuchni gazowo-elektrycznej bez tabliczki znamionowej?

nioop 26 Mar 2017 16:05 2010 6
REKLAMA
  • #1 16372956
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3331
    Witam..

Na codzień nie mam styczności z tzw. dużym AGD jednak na prośbę postanowiłem pomóc, w piekarniku uszkodzona jest grzałka. Chcę ją zamówić, jednak po tabliczce znamionowej został już tylko ślad. Właścicielka kuchni również nie posiada dokumentów do niej..
    Być może ktoś z bardziej kumatych kolegów będzie znał poniższy model ?

Amica - Jak rozpoznać model kuchni gazowo-elektrycznej bez tabliczki znamionowej?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16373928
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    nioop napisał:
    w piekarniku uszkodzona jest grzałka.

Która?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16373941
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    Pewnie dolna. A jak dolna to typowa do kuchni Amica.
  • REKLAMA
  • #4 16374019
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3331
    Dokładnie, dolna... Z racji iż mam mało do czynienia z dużym AGD nie wiedziałem ze pasuje od każdego modelu. To taki pewniak, że od której nie zamówię to będzie pasować?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • Pomocny post
    #5 16374064
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    8031255 - taki indeks grzałki.
  • Pomocny post
    #6 16374076
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    nioop napisał:
    To taki pewniak że od której nie zamowie to będzie pasować ?

Są bardzo, ale to bardzo rzadkie odstępstwa od tej reguły .... ale....... będzie pasować :D a dlaczego? Bo konstrukcka "budy" piekarnika w kuchence tak w Amica, jak Mastercook - ciągnie się jak konstrukcja silnika RR rb211 a potem trent - sprawdzona i dopracowana :)
  • REKLAMA
  • #7 16697176
    Rudoss
    Poziom 1  
    Pomóżcie proszę :) chciałabym dokupić ruszt do tego pieca, jednak nie mam pojęcia co to za model. Tabliczka musi być z boku a nie mam jak wysunąć pieca. Może ktoś wie?
    Załączniki:
    • Amica - Jak rozpoznać model kuchni gazowo-elektrycznej bez tabliczki znamionowej? IMG_20170913_160515.jpg (3.87 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem identyfikacji modelu kuchni gazowo-elektrycznej Amica, w której uszkodzona została grzałka piekarnika. Użytkownik nie ma dostępu do tabliczki znamionowej ani dokumentów, co utrudnia zamówienie odpowiedniej części. Odpowiedzi wskazują, że grzałka dolna jest typowa dla modeli Amica, a indeks grzałki to 8031255. Użytkownicy potwierdzają, że grzałki są uniwersalne i pasują do różnych modeli, co ułatwia zamówienie. Wspomniano również o podobieństwie konstrukcyjnym do piekarników Mastercook.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA