logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta TP-LINK TL-WN722N zrywa sygnał WiFi z telefonem

konraduch 01 Kwi 2017 12:39 1605 9
REKLAMA
  • #1 16385457
    konraduch
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie, posiadam bezprzewodową kartę USB TL-WN722N, chcę udostępnić z niej internet z komputera do telefonu poprzez WiFI. Po utworzeniu sieci i połączeniu się z nią w telefonie internet raz działa przez minute a czasami nawet do 10. Zwykle po takim czasie połączenie samo się zrywa, telefon widzi nadal sieć WiFi ale nie może się do niej połączyć, zwykle pomaga wyłączenie i włączenie WiFi na telefonie, ale nie zawsze. Czasami muszę pokombinować przy komputerze czy to odłączeniem modemu USB i ponownym podłączeniem lub wyłączeniem udostępniania internetu w programie. Jest to bardzo uciążliwe, zwykle nie można korzystać normalnie z internetu w telefonie. Dodam, że posiadam telefon HTC One M8. Przy innych sieciach WiFi wszystko działa bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 16385470
    LucekB
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 137
    A nie lepiej pomyśleć nad Router'em?
    Tu masz zależność, że Wi-fi masz tylko gdy komputer jest uruchomiony, a Router'ek stawiasz, podłączasz i masz Internet w każdym urządzeniu.
  • #3 16385475
    konraduch
    Poziom 10  
    Tak, to prawda, router byłby lepszy, ale skoro komputer i tak prawie cały czas jest uruchomiony gdy jestem w domu to można by to wykorzystać.
  • REKLAMA
  • #4 16385490
    Heniek56
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    A nowe sterowniki pobrałeś z TP Link'u?
  • REKLAMA
  • #5 16385500
    domin122
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Na początku na studiach jak wchodziło adhoc, to u kumpla działało tak, że jak on pobierał i wysyłał to sam już nic nie mógł zrobić bo zrywało połączenie, ale ponad 10 osób miało połączenie z nim bez problemu. To było ponad 10 lat temu. A druga sprawa ta karta to najtańszy model karty wifi na rynku, więc się nie spodziewaj od niej cudów. A po trzecie działają z nią driver'y tylko od tplinka?- zgadłem? Ostatnio taką kupiłem nową za 11zł. Driver'y dołożone do niej wcale nie działały. A kolejna sprawa - nazwa którą podałeś to tylko nazwa wpisana na sztywno w sterownikach. A pod tą nazwą kryją się jak dobrze pamiętam 4 różne układy. Ja na Twoim miejscu bym się cieszył że w ogóle działa i jest internet na komputerze. Ludzie po internecie nakupili ich pełno i przez sterowniki wyrzucili do kosza.
  • #6 16385545
    konraduch
    Poziom 10  
    Zapomniałem dopisać, że to jest wersja V1, sterowniki które były dołączone do karty bez problemu się instalują, ale dla pewności pobrałem najnowsze z internetu. Tej karty chce tylko i wyłącznie użyć do wysyłanie internetu do telefonu.
  • REKLAMA
  • #7 16385556
    domin122
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Przy takiej ilości informacji dostarczonej przez Ciebie daje głowę uciąć, że nikt tu nie pomoże.
  • #8 16385569
    konraduch
    Poziom 10  
    Jakie jeszcze informacje są potrzebne to postaram się je udzielić.
  • #9 16385579
    Heniek56
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    A jaki system na komputerze zainstalowany,sterowniki odpowiednio do wersji i systemu
  • #10 16385592
    konraduch
    Poziom 10  
    System Windows 8.1 sterowniki zainstalowały się automatycznie z programem, ale dla pewności doinstalowałem ręcznie specjalne do windowsa 8.1

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę USB TP-LINK TL-WN722N i ma problem z udostępnianiem internetu z komputera do telefonu HTC One M8 przez WiFi. Połączenie zrywa się po krótkim czasie, mimo że telefon widzi sieć. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, takich jak resetowanie WiFi w telefonie oraz odłączanie i ponowne podłączanie modemu USB. Inni uczestnicy dyskusji sugerują rozważenie zakupu routera, aktualizację sterowników oraz zwracają uwagę na ograniczenia taniej karty WiFi. Użytkownik potwierdza, że korzysta z systemu Windows 8.1 i zainstalował odpowiednie sterowniki.
REKLAMA