logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego nie działa czat wp

rafik108 03 Kwi 2017 08:35 18168 7
REKLAMA
  • #1 16388945
    rafik108
    Poziom 18  
    Ocena: 100
    Witam, jeśli to nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.
    Od pewnego czasu nie działa mi czat na wp., zaktualizowałem oprogramowanie, zaktualizowałem javę, nie pomogło, więc odinstalowałem jave i zainstalowałem nową, również nie pomogło. Pomysły mi się skończyły, więc proszę o pomoc Was. w załączniku wrzucam prt sc sysrq ekranu jaki mi się pojawia po próbie zalogowania.
    Dziękuję i pozdrawiam.
    Dlaczego nie działa czat wp
  • REKLAMA
  • #2 16388989
    przeqpiciel
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 238
    masz najnowszego zapewne Firefoxa. OFICJALNA NOTKA JAVA-y
    Cytat:

Firefox w wersji 64-bitowej

64-bitowa wersja przeglądarki Firefox nie obsługuje wtyczek NPAPI, w tym wtyczki Java.
    Firefox 52 i wersje nowsze

Zaczynając od wersji Firefox 52 (wydana w marcu 2017 r.), obsługa wtyczek została ograniczona do wtyczki Adobe Flash i przestał być obsługiwany standard NPAPI, co ma wpływ na wtyczki Java, Silverlight i inne wtyczki oparte na NPAPI.

Jeśli pojawią się problemy z uzyskiwaniem dostępu do aplikacji Java za pomocą przeglądarki Firefox, firma Oracle zaleca użycie przeglądarki Internet Explorer (Windows) lub Safari (Mac OS X). Twórcy oprogramowania i administratorzy systemów, szukający alternatywnych sposobów obsługi użytkowników przeglądarki Firefox, powinni zajrzeć na ten blog i zapoznać się z wątkiem Launching Web Start applications.

• REKLAMA
  • #3 16389008
    rafik108
    Poziom 18  
    Próbowałem już kilku przeglądarek: Firefox, Chrome, Internet Eksplorer i opera, na żadnej z nich nie działa :(
  • REKLAMA
  • #5 16389026
    rafik108
    Poziom 18  
    W Internet Explorer wyskakuje dokładnie ten sam komunikat co na pozostałych
  • #6 16799879
    japcok9000
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    należy ściągnąć starszą wersję firefox z strony ftp lub innego żródła np.firefox 10.0.10esr
    i starszą wersję javy z strony oldapps np.java 7 update 6 z 2012 nowe wersje firefox nie mają wsparcia dla javy to samo dotyczy systemu Ubuntu,w Ubuntu najlepiej zainstalować wtyczkę iced-tea-plugin za pomocą programu synaptic,czat na wp korzysta z starszej wersji javy która na obecnych przeglądarkach się nie uruchamia
  • REKLAMA
  • #7 17294893
    Mariannow
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    nie działa bo Wp zakończyła czatowanie

Dodano po 1 [minuty]:

nie działa bo WP. zakończyła czatowanie już tam nie ma
  • #8 17572694
    rafik108
    Poziom 18  
    Dzieki za wyjasnienia.

Podsumowanie tematu

✨ Czat na WP przestał działać, mimo aktualizacji oprogramowania i Javy. Użytkownik próbował różnych przeglądarek (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera), ale problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują, że nowsze wersje przeglądarek nie wspierają Javy, co może być przyczyną problemu. Rekomendowane jest zainstalowanie starszej wersji Firefoxa (np. 10.0.10esr) oraz starszej wersji Javy (np. Java 7 update 6 z 2012). Dodatkowo, jeden z uczestników dyskusji zauważył, że WP zakończyło czatowanie, co może być ostatecznym powodem braku funkcjonalności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA