logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Officejet Pro K850 - Brak gąbki czyszczącej dysze

Balcard 14 Kwi 2017 15:26 978 2
REKLAMA
  • #1 16412146
    Balcard
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dostałem do naprawy w/w drukarkę. Z tego co wiem, to wszystko w niej zaschło. Dysze są piekielnie drogie, tusze zdecydowanie tańsze. Zastanawia mnie czy jeżeli gąbka czyszcząca jest uszkodzona a wręcz nie istnieje to czy jest sens wymieniać dysze i tusze? Z załączniku to co pozostało po gąbkach.
    Załączniki:
    • HP Officejet Pro K850 - Brak gąbki czyszczącej dysze P_20170414_122737.jpg (1.87 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16412415
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    Rozebrałem już kilka drukarek w zyciu i zawsze gąbka pełniła funkcję wciągania w siebie tuszu pozostałego w zagłębieniu(w którym były gąbki) po czyszczeniu dysz przez te "gumowe pędzelki".
    W wielu drukarkach HP czynność ta jest taka sama HP(nie we wszystkich lecz w większości).
    Czy to pod pędzelkami to nie są gąbki o których mowa?
  • #3 16412718
    Balcard
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    To co ja nazywam gąbką dla Ciebie jest tymi pędzelkami. Nazwałem to tak ponieważ ma taką "siatkową" strukturę. Widzę też owe gąbki pod spodem które jak piszesz wchłaniają tusz. Może będziesz wstanie mi pomóc. Czy w takim stanie jak to teraz widać na zdjęciu (przy drugim tuszu (zresztą czarny) nie ma tych "pędzelków") da się coś jeszcze zrobić?
REKLAMA