Mam na zewnątrz domu kamerę analogową, z której obraz nagrywa się na komputer przy pom. prog. Ferro CCTV w godzinnych filmikach, w formacie WMV. Przez video grabber.
Przed dwoma tygodniami, przypadkiem zapewne, usunąłem sobie kilkanaście z tych filmików - w tym jeden bardzo ważny.
Zorientowałem się o tym wczoraj.
Niestety - przez te dwa tygodnie, do tego samego folderu, z którego usunąłem filmiki, cały czas nagrywały się nowe.
Znalazłem program Recuva i za jego pomocą odzyskałem z dysku kilka filmików.
Trzy są dobre a pozostałe uszkodzone. Mają tę samą ikonę, wielkość, format - ale nie ruszy odtwarzanie.
Na jednym z nich znajduje się bardzo ważne 2 minuty nagrania.
Czy jest sposób naprawienia takiego filmiku?, tak - żeby można było odtworzyć to co na nim jest, w jakimkolwiek jest stanie. Może akurat udałoby się, że te dwie minuty nie są uszkodzone.
We właściwościach uszkodzonego filmiku nie wyświetlają się parametry takie, jak w nieuszkodzonym.
Proszę o opinię, radę czy i jak można taki filmik naprawić?, jakim programem?
Niestety, nie bardzo mnie stać na jakiś płatny program albo oddanie filmiku do profesjonalnej pracowni.
Proszę o pomoc, pozdrawiam
Przed dwoma tygodniami, przypadkiem zapewne, usunąłem sobie kilkanaście z tych filmików - w tym jeden bardzo ważny.
Zorientowałem się o tym wczoraj.
Niestety - przez te dwa tygodnie, do tego samego folderu, z którego usunąłem filmiki, cały czas nagrywały się nowe.
Znalazłem program Recuva i za jego pomocą odzyskałem z dysku kilka filmików.
Trzy są dobre a pozostałe uszkodzone. Mają tę samą ikonę, wielkość, format - ale nie ruszy odtwarzanie.
Na jednym z nich znajduje się bardzo ważne 2 minuty nagrania.
Czy jest sposób naprawienia takiego filmiku?, tak - żeby można było odtworzyć to co na nim jest, w jakimkolwiek jest stanie. Może akurat udałoby się, że te dwie minuty nie są uszkodzone.
We właściwościach uszkodzonego filmiku nie wyświetlają się parametry takie, jak w nieuszkodzonym.
Proszę o opinię, radę czy i jak można taki filmik naprawić?, jakim programem?
Niestety, nie bardzo mnie stać na jakiś płatny program albo oddanie filmiku do profesjonalnej pracowni.
Proszę o pomoc, pozdrawiam