logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sluchawki bezprzewodowe do TV z wejsciem USB

Wernyhora1 26 Kwi 2017 08:30 4551 4
REKLAMA
  • #1 16437399
    Wernyhora1
    Poziom 2  
    Witam,

Bardzo prosze o pomoc bo jestem w kropce.

Zakupilem TV LG dla osoby starszej ktora korzystala do tej pory z bezprzewodowych sluchawek radiowych (ze wzgledu na slaby sluch).
    Obecny telewizor firmy LG ma tylko wejscie USB zadnych wejsc na jacka, czy cos co moglbym wykorzystac do podlaczenia stacji dokujacej, ktora ma kabel z koncowka jack do podlaczenia pod TV z takim wejsciem, dzieki temu moja babcia mogla sluchac TV bez zabawy w kable... (tak bylo wczesniej na Samsungu)

Moje pytanie brzmi czy sa sluchawki bezprzewodowe ktore dzialaja na telewizorze z gniazdem USB?
    W sensie czy kabel stacji dokujacej jest pod wejscie USB, ew. czy sa takie adaptery... bo szukam i nic....

Czytalem tez ze sa adaptery USB z przejsciem na sluchawki i mikrofon taka zewnetrzna karta dzwiekowa... ale nie ma informacji czy to dziala tez na TV - zakladam ze nie bo sterownikow sobie sam telewizor nie wgra...
    Kolejna opcja to zakup portu bluetooth pod wejscie USB ale pytanie czy zadziala to na TV?

Ostatecznosc to zakup sluchawkek kablowych USB - jesli ktos zna firme ktora produkuje takie cacka na dlugim kablu typu 5 m.... to bardzo prosze o informacje....

Z gory dziekuje za pomoc,
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16437412
    Sławek 61
    Poziom 19  
    Ocena: 140
    Kolego może dziwne pytanie ale jesteś pewien, że nie ma gniazda m.Jack ? Jaki to jest model TV ?
  • REKLAMA
  • #3 16437572
    Wernyhora1
    Poziom 2  
    No niestety tez bylem w szoku.... zadnych innych audio wejsc... no koszmar
    Telewizor LG LED 32LH510B
    Zawsze sprawdzalem te opcje zlacz audio bo telewizor poprzedni byl kupiony wlasnie ze wzgledu na to zeby mozna bylo podpiac sluchawki bezprzewodowe....
    Tutaj mnie sprzedawca troche zamotal bo jako pierwszy wybor wybralem Samsunga, jednak potem zaczal mi opowiadac ze ma tez LG i ze tez fajny a ten Samsung to musialby spakowac z wystawy bo ostatni... Zasugerowalem sie tym ze telewizor przesiedzial na polce i tak o to wybralem nieszczesnego LG....
    Teraz jest bryndza bo nie moge znalezc sluchawek bezprzewodowych ktore dzialaly by na zlaczu USB przy tym TV....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16437610
    mojepetro
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Telewizor nie ma gniazda Jack, ale wyjście Audio jest też na złączu SCART. Jeśli Twoje słuchawki mają wejście Jack to znalazłem w sieci taką przejściówkę SCART>gniazdo Jack:
    http://allegro.pl/adapter-euro-wt-euro-gn-jack-3-5mm-gn-thomson-i5423974943.html#imglayer
  • #5 16437724
    Wernyhora1
    Poziom 2  
    Dzieki wielkie!!!!!!
    Ten LG akurat posiada gniazdo SCART, o dziwo ;) - adapter zamowiony.
    Jeszcze raz wielkie dzieki !!!
REKLAMA