Telewizor nie posiada niestety wyjścia audio jack, zastanawiam się czy mogę w jakiś sposób podłączyć do niego słuchawki. W jednym sklepie zaproponowano mi przejściówkę 2x wtyk cinch - gniazdo Jack 3,5 mm, niestety ten sposób nie działa.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamleszekpo59 napisał:Witaj. Twój TV nie posiada typowego gniazda słuchawkowego, a źródłem dźwięku, który można wydostać z tego TV, to jest wyjście audio cyfrowe optyczne i ewentualnie eurozłącze, ale na to drugie to nie jestem w 100% pewien. Jednak sygnał wydobyty tą drogą wymaga wzmocnienia, aby był słyszany np. w słuchawkach. Układ połączeń jest trochę rozbudowany, lecz spełni swoją funkcję. Pierwsza wersja, to poprzez przewód optyczny należy podłączyć przetwornik cyfrowo - analogowy i przewodami typu chincz połączyć ze wzmacniaczem słuchawkowym i dopiero wtedy podłączyć słuchawki. Tańsza, druga wersja, możliwa jest w sytuacji, gdy mamy sygnał audio na gnieździe EURO w TV, bo wtedy tylko potrzebujemy przewód euro - chincz, wspomniany wcześniej wzmacniacz słuchawkowy oraz same słuchawki. Powodzenia.