logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LN5400 na słuchawki - Podłączenie słuchawek do telewizora, szukam przejśció

KartkaPapieru 07 Gru 2018 16:01 2706 3
REKLAMA
  • #1 17610885
    KartkaPapieru
    Poziom 1  
    Telewizor nie posiada niestety wyjścia audio jack, zastanawiam się czy mogę w jakiś sposób podłączyć do niego słuchawki. W jednym sklepie zaproponowano mi przejściówkę 2x wtyk cinch - gniazdo Jack 3,5 mm, niestety ten sposób nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 17611021
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. Twój TV nie posiada typowego gniazda słuchawkowego, a źródłem dźwięku, który można wydostać z tego TV, to jest wyjście audio cyfrowe optyczne i ewentualnie eurozłącze, ale na to drugie to nie jestem w 100% pewien. Jednak sygnał wydobyty tą drogą wymaga wzmocnienia, aby był słyszany np. w słuchawkach. Układ połączeń jest trochę rozbudowany, lecz spełni swoją funkcję. Pierwsza wersja, to poprzez przewód optyczny należy podłączyć przetwornik cyfrowo - analogowy i przewodami typu chincz połączyć ze wzmacniaczem słuchawkowym i dopiero wtedy podłączyć słuchawki. Tańsza, druga wersja, możliwa jest w sytuacji, gdy mamy sygnał audio na gnieździe EURO w TV, bo wtedy tylko potrzebujemy przewód euro - chincz, wspomniany wcześniej wzmacniacz słuchawkowy oraz same słuchawki. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 17611669
    kazikszach
    Poziom 39  
    Ocena: 1105
    leszekpo59 napisał:
    Witaj. Twój TV nie posiada typowego gniazda słuchawkowego, a źródłem dźwięku, który można wydostać z tego TV, to jest wyjście audio cyfrowe optyczne i ewentualnie eurozłącze, ale na to drugie to nie jestem w 100% pewien. Jednak sygnał wydobyty tą drogą wymaga wzmocnienia, aby był słyszany np. w słuchawkach. Układ połączeń jest trochę rozbudowany, lecz spełni swoją funkcję. Pierwsza wersja, to poprzez przewód optyczny należy podłączyć przetwornik cyfrowo - analogowy i przewodami typu chincz połączyć ze wzmacniaczem słuchawkowym i dopiero wtedy podłączyć słuchawki. Tańsza, druga wersja, możliwa jest w sytuacji, gdy mamy sygnał audio na gnieździe EURO w TV, bo wtedy tylko potrzebujemy przewód euro - chincz, wspomniany wcześniej wzmacniacz słuchawkowy oraz same słuchawki. Powodzenia.

Chyba tylko te rozwiązania, chociaż nie ma pewności obecności sygnału wyjściowego na gnieździe euro ze wszystkich źródeł.
    Wzmacniacz musi mieć regulację głośności, bo te wyjścia mają stały poziom sygnału na wyjściu bez regulacji pilotem telewizora.
  • #4 17612988
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witam ponownie. W uzupełnieniu mojej wcześniejszej informacji, dołączam zdjęcia przykładowych elementów, które można wykorzystać dla uzyskania efektu. W odpowiedzi na informacje kazikszach , wspomniane zdjęcia obrazują wzmacniacz słuchawkowy z regulacją siły głosu o czym wspomina kazikszach. Oto te zdjęcia:
    Przewód optyczny:
    LG 32LN5400 na słuchawki - Podłączenie słuchawek do telewizora, szukam przejśció
    Przetwornik cyfrowo - analogowy:
    Przewód chincz:
    wzmacniacz słuchawkowy:
    LG 32LN5400 na słuchawki - Podłączenie słuchawek do telewizora, szukam przejśció,

pod który możemy podłączyć słuchawki. Regulacja siły głosu w słuchawkach, możliwa jest na wzmacniaczu słuchawkowym. Powodzenia.
REKLAMA