logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dotykiem płyty induckyjnej Mastercook I3D4R

adecky 29 Kwi 2017 11:11 777 4
REKLAMA
  • #1 16443872
    adecky
    Poziom 10  
    Witam,
    Mam problem z załączeniem pola płyty indykcyjnej. Nie działa dotyk lewego górnego pola, reszta pól załącza się bez problemu.
    Dodatkowo dodam, że jak rozkręciłem płytę tj zdjąłem górne szkło i dotknąłem bezpośrednio blaszkę (zaznaczoną na zdjęciu czerwono) t o pole się normalnie załączyło, czyli tak jakby nie działa przez szkło, co to może być? Proszę o pomoc.

Problem z dotykiem płyty induckyjnej Mastercook I3D4R
  • REKLAMA
  • #2 16443898
    jaszczur1111
    Poziom 33  
    Ocena: 493
    Jakieś niewielkie zalanie tej małej płytki. Może kąpiel w alkoholu i szybkie suszenie pomoże ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16445158
    jaszczur1111
    Poziom 33  
    Ocena: 493
    A czy między szkłem a tym polem dotykowym na płytce jest jeszcze jakaś odległość po zmontowaniu ? Może udało by się coś w rodzaju sprężynki podlutować lub w ogóle zwiększyć powierzchnię tego pola pod szybą?
  • #5 16447694
    adecky
    Poziom 10  
    jaszczur1111 napisał:
    A czy między szkłem a tym polem dotykowym na płytce jest jeszcze jakaś odległość po zmontowaniu ? Może udało by się coś w rodzaju sprężynki podlutować lub w ogóle zwiększyć powierzchnię tego pola pod szybą?

Próbowałem zwiększyć te pole również tak by dotykało szyby. Owinąłem blaszkę folią aluminiową, ale wciąż to samo, bez szyby jest ok, a po założeniu ta konkretna nie działa:( brakuje mi już pomysłów. Co jeszcze mógłbym zrobić?
REKLAMA