logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niska prędkość pobierania na nowym PC przez kabel, router TP-LINK TL-WR841N

Glugsti 29 Kwi 2017 12:21 1161 4
REKLAMA
  • #1 16443986
    Glugsti
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Cześć,

mam problem z prędkością pobierania - kupiłem nowy komputer stacjonarny i niestety maks. prędkość pobierania to 150-200KB/s, podczas gdy laptop podłączony do tej samej sieci w drugim pokoju może pobierać z prędkością do 2-3MB/s.

Speed test wykazuje mi na stacjonarce: ping18, pobieranie 14Mb/s, wysyłanie 1,4Mb/s.

Tutaj komputer, który kupiłem - zainstalowałem Windowsa 8.1
    https://www.morele.net/inventory/info/OTax6i/

Wszystko jest podłączone pod router (stacjonarka przez kabel, laptop przez wifi). Router jest podłączony do modemu.
    Router TP-LINK TL-WR841N
  • REKLAMA
  • #2 16444013
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Komputer jest podłączony kablowo do routera? Nie masz ustawionych na routerze jakiś ograniczeń dla urządzeń w sieci? Pobierasz z tych samych serwerów?
  • REKLAMA
  • #3 16444097
    Glugsti
    Poziom 9  
    Wchodziłem na http://tplinklogin.net/

żadnego ograniczenia tam nie odnalazłem w "Kontrola przepustowości"

Obie rzeczy pobierałem z catshare.net gdzie mam konto premium - więc transfer maksymalny jest.

Tak, stacjonarka jest podłączona do routera kablem. Gdy podłączyłem kabel od PC do modemu bezpośrednio, transfer się nie zwiększył.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16444353
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Karta sieciowa pokazuje link 100Mb/s? Przewód sieciowy jest oryginalny czy własna robota?
  • #5 16445156
    Glugsti
    Poziom 9  
    Włączyłem i wyłączyłem kartę sieciową w komputerze - pobiera teraz ze świetną prędkością!

Dziękuję za pomoc!
REKLAMA