logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 - Czarny ekran po upadku/wymianie LCD

all_blvck 29 Kwi 2017 12:41 6600 2
REKLAMA
  • #1 16444022
    all_blvck
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam,

Dziś trafił do mnie iPhone 6, który wg. sprzedającego jest po upadku w wyniku którego został uszkodzony wyświetlacz tj. przestał cokolwiek wyświetlać. Ekran został podobno wymieniony w serwisie na nowy, ale nie był testowany i w takim "nietestowanym" stanie trochę poleżał, a po przetestowaniu okazało się że LCD nadal nic nie wyświetla. Przechodząc do sytuacji aktualnej - faktycznie ekran nic nie wyświetla. Telefon jest wykrywalny przez PC/iTunes widzi go poprawnie. Według mnie taśmy wyglądają na sprawne, ale dla pewności podrzucam zdjęcia w załączniku. Jeżeli chodzi o sam LCD wygląda na zużyty i wcale nie taki który był niedawno wymieniany. Ramka w jednym miejscu odchodzi, jest "postrzępiony" jakby ktoś nieudolnie próbował go odłączyć od korpusu. W telefonie brakuje też nakładki dociskowej na taśmy LCD, oraz dolne tuleje tejże nakładki są równie skutecznie wyrwane. Proszę o jakieś wskazówki i może małe naprowadzenie na przyczyne.

Pozdrawiam, Kuba
    Załączniki:
    • iPhone 6 - Czarny ekran po upadku/wymianie LCD DSC03919.JPG (1.4 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • iPhone 6 - Czarny ekran po upadku/wymianie LCD DSC03914.JPG (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16444098
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    Pod tymi własnie tulejkami idą scieżki odpowiedzialne za działanie ekranu.
    iPhone 6 - Czarny ekran po upadku/wymianie LCD
    Patrząc na zjecia zapewne są one również uszkodzone
    Według mnie ta płyta nadaje sie tyko na części.
    Popatrz sobie na youtube pod nazwą long screw iphone 6
  • #3 16444854
    all_blvck
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Dzięki za odpowiedź, już wszystko wiem.

Pozdrawiam
REKLAMA